Gaming Κυκλοφορίες - Ιανουάριος 2022

Ο χρόνος ξεκινάει...υποτονικά
06 Ιανουαρίου 2022 19:56
Gaming Κυκλοφορίες - Ιανουάριος 2022

Όπως φαίνεται, η πανδημία έχει επηρεάσει για τα καλά τη gaming βιομηχανία, αφού ο Ιανουάριος, ένας μήνας που πάντα έριχνε τους ρυθμούς, αυτή τη φορά τους…παραέριξε μάλλον. Αναλυτικότερα, οι νέες κυκλοφορίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα, με τις δύο επανακυκλοφορίες των αριστουργηματικών God of War και Uncharted του PS4 να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, μαζί με το νέο Pokémon και την άφιξη του Monster Hunter Rise στο PC.

Ξεκινώντας, έπειτα από έντονη φημολογία και εικασίες τους τελευταίους μήνες, το God of War, ο πολυβραβευμένος τίτλος της Sony Santa Monica για το PS4, θα έρθει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 14 Ιανουαρίου, με τιμή 49,99€.

Ο τίτλος θα υποστηρίζει 4K ανάλυση και ultra-wide οθόνες, ενώ θα έχει ξεκλείδωτο framerate. Παράλληλα, θα παρέχει μια πληθώρα από επιλογές γραφικών, για να φέρετε την εμπειρία στα μέτρα σας, ενώ θα διαθέτει και αναβαθμισμένα γραφικά, με καλύτερες σκιές υψηλότερης ανάλυσης, βελτιωμένες screen space αντανακακλάσεις, GTAO και SSDO. Μάλιστα, έχει προστεθεί και η DLSS τεχνολογία της Nvidia για υψηλότερη απόδοση στους συμβατούς υπολογιστές, καθώς και το Nvidia Reflex. Τέλος, για το χειρισμό θα υποστηρίζονται DualShock 4, DualSense και άλλα χειριστήρια, καθώς και πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Για την ποιότητα του παιχνιδιού αυτού καθ’ αυτού δε χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά, αφού το Game of the Year βραβείο που είχε κερδίσει μάλλον τα λέει όλα. Αν δεν είχατε παίξει μέχρι σήμερα το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της ιστορίας του Kratos, ετοιμαστείτε για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην σκανδιναβική μυθολογία!

Το PlayStation δε σταματά εκεί και έχει μια ακόμη επανακυκλοφορία για τον Ιανουάριο, το Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Πρόκειται για ένα remastered πακέτο που περιλαμβάνει την τελευταία περιπέτεια του Nathan Drake, Uncharted 4: A Thief’s End (χωρίς το multiplayer), καθώς και το spin-off με την Chloe, Uncharted: The Lost Legacy. Το πακέτο θα κυκλοφορήσει για το PS5 στις 28 Ιανουαρίου, φέρνοντας βελτιωμένα γραφικά, αστραπιαία loading times χάρη στον SSD της κονσόλας, 3D ήχο και υποστήριξη της απτικής ανάδρασης και των adaptive triggers του DualSense.

Το The Uncharted: Legacy of Thieves Collection θα κυκλοφορήσει σε φυσική και ψηφιακή μορφή, έναντι €49.99. Ωστόσο, οι παίκτες που έχουν αγοράσει στο PS4 το Uncharted 4: A Thief’s End ή το Uncharted: The Lost Legacy ή το Digital Bundle που τα περιλαμβάνει και τα δύο, θα έχουν την επιλογή να πληρώσουν €10 για να αναβαθμιστούν στην ψηφιακή έκδοση του Uncharted: Legacy of Thieves.

Μια από τις σημαντικότερες, ολόφρεσκες νέες κυκλοφορίες του μήνα είναι το Pokemon Legends: Arceus. Πρόκειται για μια νέα open-world, turn-based εμπειρία που αναπτύσσει από την Game Freak και έχει συγκριθεί από την πρώτη στιγμή με το νεότερο Zelda.

Φυσικά, πέρα από τις εικαστικές ομοιότητες, το Pokemon Legends: Arceus φιλοδοξεί κατά κάποιον τρόπο να γίνει όντως το Breath of the Wild της σειράς, αφού συνιστά την επόμενη μεγάλη εξέλιξη του ιστορικού franchise, φέρνοντας στο προσκήνιο φρέσκες ιδέες δράσης και νέα RPG στοιχεία.

Στο Pokemon Legends: Arceus τα Pokémon ζουν ελεύθερα στη φύση, ενώ οι άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Sinnoh που είναι εμπνευσμένη από τη Φεουδαρχική Ιαπωνία. Για να αρχίσετε το ταξίδι σας θα πρέπει να διαλέξετε μεταξύ των starters Rowlet, Cyndaquil ή Oshawott, με στόχο να ολοκληρώσετε το πρώτο Pokédex της περιοχής.

Για να πιάσετε Pokémon στο Arceus θα πρέπει να τα παρατηρείτε και να μάθετε τη συμπεριφορά τους, έπειτα να τα πλησιάσετε προσεκτικά και μετά να σημαδέψετε και να πετάξετε την Poké Ball. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας φιλικά Pokémon για να παλέψουν με τα άγρια Pokémon που θέλετε να πιάσετε. Θα πρέπει να πετάξετε την Poké Ball που περιλαμβάνει το φιλικό σας Pokémon κοντά στο άγριο και η μάχη θα ξεκινήσει οργανικά και απρόσκοπτα.

Ο τίτλος κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch λίγο πριν την εκπνοή του μήνα, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου.

Πέρα από το God of War, μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, θα έρθει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Monster Hunter Rise.

Πρόκειται για το έκτο βασικό κεφάλαιο της σειράς, συνεχίζοντας μετά το Monster Hunter: World του 2018. Ο τίτλος έκανε αρχικά το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2021 αποκλειστικά στο Nintendo Switch, ωστόσο τώρα θα έρθει ριζικά βελτιωμένος στο PC. Αναλυτικότερα, οι κάτοχοι ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούν να απολαύσουν τον τίτλο σε 4K ή ultrawide αναλύσεις, χωρίς περιορισμούς στο framerate και με υψηλότερης ευκρίνειας textures, ενώ η Capcom έχει φροντίσει και ο χειρισμός με πληκτρολόγιο και ποντίκι να είναι ομαλός.

Άλλη μια φρέσκια κυκλοφορία είναι το Rainbow Six Extraction, το οποίο αναμένεται στις 20 Ιανουαρίου και μάλιστα θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Έχουμε να κάνουμε με μια συνεργατική εμπειρία για τρεις παίκτες. Συγκεκριμένα, οι οικείοι operators που η κοινότητα έχει γνωρίσει μέσα από το Rainbow Six Siege, εδώ έχουν μια νέα αποστολή. Να μπουν σε μια μολυσμένη περιοχή, να μάθουν για τον εχθρό τους και να σταματήσουν την εξάπλωσή του, χωρίς να αφήσουν κανένα πίσω.

Φυσικά, όντας Rainbow Six παιχνίδι, υπάρχουν πολλές επιλογές προσέγγισης για την κάθε μάχη, με το stealth να είναι μια από αυτές. Οι operators φυσικά έχουν ένα πλούσιο οπλοστάσιο από gadgets και όπλα για να προσαρμόσουν το playstyle τους και να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους.

Τέλος, μια ακόμη ενδιαφέρουσα κυκλοφορία του μήνα είναι το The Anacrusis, το οποίο είναι επίσης day one κυκλοφορία του Xbox Game Pass.

Πρόκειται για ένα cooperative first-person shooter για τέσσερις παίκτες. Ο τίτλος θυμίζει αρκετά Left 4 Dead, αλλά η δράση του λαμβάνει χώρα στο διάστημα, με ένα retro εικαστικό που είναι εμπνευσμένο από την οπτική που είχαμε για τη διαστημική εξερεύνηση πριν αρκετές δεκαετίες. Μάλιστα, η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται πως το προηγμένο AI Driver σύστημα που έχει ετοιμάσει θα κάνει κάθε μάχη διαφορετική, ενώ θα σας εξοπλίσει με φαντασμαγορικά όπλα για να παλέψετε τις ορδές των εξωγήινων.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Δεκεμβρίου. Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Ιανουαρίου

Bricks Breaker Puzzle (Xbox One)

4 Ιανουαρίου

The Pedestrian (Xbox One, Xbox Series X|S)

5 Ιανουαρίου

The Guardians of Peace (Xbox One)
Who's Your Daddy?! (Xbox One)
Danger!Energy (Xbox One)
Breakneck City (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)

6 Ιανουαρίου

Demon Gaze EXTRA (PS4, Switch)

7 Ιανουαρίου

Sword of Elpisia (Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

9 Ιανουαρίου

Super Sami Roll (Xbox Series X|S)

12 Ιανουαρίου

Monster Hunter Rise (PC)
Mushroom Wars 2 (Xbox One)
The Kids We Were: Complete Edition (PC)

13 Ιανουαρίου

The Anacrusis (Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Duel Princess (Switch)
Battle Brothers (PS4, Xbox One)
Astroneer (Switch)
Sense: A Cyberpunk Ghost Story (Xbox One)

14 Ιανουαρίου

Aery – Dreamscape (Xbox One, PC)
Operation Zeta (Xbox One, PC)
God of War (PC)

18 Ιανουαρίου

River City Girls (PS5)
Nobody Saves the World (Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

19 Ιανουαρίου

Dysmantle (Xbox One)
Hatsune Miku Logic Paint S (Xbox One)

20 Ιανουαρίου

Blackwind (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Windjammers 2 (PS4, Switch, Xbox One, PC)
Tom Clancy's Rainbow Six: Extraction (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Expeditions: Rome (PC)
RPGolf Legends (Xbox One)

21 Ιανουαρίου

Gravity Chase (Xbox One, PC)

25 Ιανουαρίου

Mortal Online 2 (PC)
Reverie Knights Tactics (PS4, Switch, Xbox One, PC)

27 Ιανουαρίου

Hotel Life: A Resort Simulator (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
COGEN: Sword of Rewind (PS4, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
S.W.A.N.: Chernobyl Unexplored (Xbox One, Xbox Series X|S)
Wanderer (PS4, PC)
Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)
Circuit Superstars (PS4)

28 Ιανουαρίου

Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth (Switch)
Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)
Pokémon Legends: Arceus (Switch)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!