Westworld: Η 5η σεζόν δε θα γίνει ποτέ αλλά τα σπασμένα θα πληρωθούν

Τι λένε οι πληροφορίες για την πληρωμή του cast
06 Νοεμβρίου 2022 10:20
Westworld: Η 5η σεζόν δε θα γίνει ποτέ αλλά τα σπασμένα θα πληρωθούν

Η είδηση της ακύρωσης του Westworld έπεσε σαν βόμβα στη βιομηχανία αλλά και στους fans της σειράς των Lisa Joy και Jonathan Nolan, οι οποίοι ήθελαν να κλείσουν το κεφάλαιο του δυστοπικού πάρκου με μια 5η σεζόν, κάτι για το οποίο ήλπιζαν και πίεζαν να συμβεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως προκαλούνται καταστάσεις δυσάρεστες για τους συντελεστές, το συνεργείο και το cast των παραγωγών. Ωστόσο μαθαίνουμε ότι κάτι σώθηκε μέσα σε αυτή τη σφαγή του Westworld.

Τι θα γίνει με την 5η σεζόν του Westworld; 

Γίνεται αντιληπτό ότι με τις περικοπές που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η Warner Bros. Discovery επί ηγεσίας David Zaslav αγγίζουν μέχρι και σειρές που είχαν κάνει πάταγο. Δυστυχώς για τους fans δε θα δουν ποτέ το πραγματικό φινάλε της σειράς, και έτσι τα όσα έγιναν στην 4η σεζόν (διαβάστε τις εντυπώσεις μας εδώ) θα είναι το οριστικό ανολοκλήρωτο φινάλε της sci-fi σειράς των Nolan/Joy που κάποτε έκανε νούμερα επιπέδου...Game of Thrones

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline το κυρίως cast θα πληρωθεί για την 5η σεζόν παρά το γεγονός ότι δε θα γυριστεί καν. Λέγεται ότι οι Evan Rachel Wood, Aaron Paul, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Ed Harris και Tessa Thomspon είχαν υπογράψει ανανεωμένα συμβόλαια εν μέσω πανδημίας και πριν βγει η 4η σεζόν με μια pay-or-play επιλογή. 

Αυτό από τη μία έγινε για να διασφαλίσει το HBO την επιστροφή ενός τόσο μεγάλου cast με μεγάλα ονόματα που συνήθως είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν μαζί για τα γυρίσματα, χωρίς να υπογράψουν από πριν κάποιοι συμβόλαιο. 

Μάλιστα οι Wood, Newton, Wright και Haris είχαν επαναδιαπραγματευτεί να παίρνουν από $250.000 ανά επεισόδιο για την 3η σεζόν. Το ποσό που χρωστάει το HBO στους πρωταγωνιστές είναι περίπου $10-15 εκατομμύρια

Το Westworld άλλωστε δεν ήταν και καμιά φτηνή παραγωγή καθώς το budget της 3ης σεζόν είχε φτάσει τα $100 εκατομμύρια (ή $10 εκατ. ανά επεισόδιο), με το κόστος της 5ης σεζόν -εάν γινόταν- να έφτανε  πάνω από τα $80 εκατομμύρια.