Westworld: Ακυρώνεται πρόωρα η σειρά του HBO

Δε θα έρθει ποτέ η τελική 5η σεζόν
04 Νοεμβρίου 2022 22:52
Westworld: Ακυρώνεται πρόωρα η σειρά του HBO

Το καλοκαίρι σας είχαμε μεταφέρει πως η 5η σεζόν του Westworld θα ήταν και η τελευταία. Τελικά, τα νέα είναι δυσάρεστα για τους λάτρεις της σειράς, η οποία θα βρει άδοξο τέλος, με την τελική της σεζόν να ακυρώνεται.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το HBO ακύρωσε και επίσημα το Westworld. Η ανακοίνωση έγινε μόλις τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του τελευταίου επεισοδίου της 4η σεζόν, το οποίο είδε τα φώτα της δημοσιότητας στις 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Variety υπήρξαν πολλοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το πολύ υψηλό συνολικό κόστος της παραγωγής, σε συνδυασμό με την πεσμένη τηλεθέαση.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και γενικότερη επανεξέταση όλων των ενεργών projects από την μητρική εταιρία του HBO, τη Warner Bros. Discovery. Η εταιρία έχει βάλει στόχο να μειώσει τα έξοδά της κατά 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι το Westworld ήταν μια από τις σειρές που δεν γλύτωσαν από τις περικοπές. Βέβαια, το HBO συνολικά τα πηγαίνει περίφημα την τελευταία περίοδο για τα οικονομικά της Warner, με εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές όπως τα House of the Dragon και Euphoria, ενώ στον ορίζοντα βρίσκεται και η άκρως αναμενόμενη προσαρμογή του The Last of Us.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ακύρωσης του Westworld, το HBO δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων σεζόν, η Lisa και ο Jonah έχουν οδηγήσει τους θεατές σε μια οδύσσεια που ξεπερνά τα όρια, ανεβάζοντας τον πήχη με κάθε βήμα. Τους είμαστε τρομερά ευγνώμονες, μαζί με το εξαιρετικά ταλαντούχο καστ, τους παραγωγούς και το συνεργείο, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας στις Kilter Films, Bad Robot και Warner Bros. Television. Ήταν συναρπαστικό να τους συνοδεύουμε σε αυτό το ταξίδι.

Για την ιστορία, το Westworld έκανε αρχικά το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2016, με την πρεμιέρα του και την πρώτη του σεζόν να τα πηγαίνουν εξαιρετικά από άποψη τηλεθέασης, σπάζοντας μάλιστα ρεκόρ για τα δεδομένα του HBO. Ωστόσο, με κάθε επόμενη σεζόν η τηλεθέαση όλο και μειωνόταν, με την βουτιά στην 4η να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.