The Witcher: Μήπως είχε προειδοποιήσει ο Henry Cavill εδώ και καιρό για την αποχώρησή του;

Το ίντερνετ αρχίζει να ανακαλύπτει παλιές του δηλώσεις που τώρα έχουν διαφορετικό νόημα
31 Οκτωβρίου 2022 22:58
The Witcher: Μήπως είχε προειδοποιήσει ο Henry Cavill εδώ και καιρό για την αποχώρησή του;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αποχώρησης του Henry Cavill από τη σειρά The Witcher και τον ρόλο του Geralt of Rivia, όπου στην 4η σεζόν της σειράς του Netflix θα τον διαδεχθεί ο Liam Hemsworth. Μήπως όμως δεν ήταν τόσο ξαφνική η είδηση και μήπως δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την επιστροφή του ως Superman στο σύμπαν της DC; 

Οι fans της σειράς και του 39χρονου σταρ άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία στο διαδίκτυο και βρήκαν κάποια που αφήνουν να εννοηθούν ότι ο Cavill ήταν δυσαρεστημένος με τους συντελεστές της σειράς και πώς φέρονται στον χαρακτήρα του Geralt. 

Ο Cavill, άλλωστε έχει δηλώσει θαυμαστής των βιβλίων και του έργου του δημιουργού και συγγραφέα Andrzej Sapkowski για αυτό και αρχικά ήθελε να παίξει στην πρώτη live-action σειρά του The Witcher. 

Πάλευε με τους σεναριογράφους; 

Κάποιοι αποδίδουν τη φυγή του Henry Cavill στους σεναριογράφους της σειράς The Witcher. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει παλιότερα ότι ήταν "μέσα" για το μεγάλο πλάνο των 7 σεζόν του The Witcher, αλλά υπό μία προϋπόθεση. 

Επέμενε, εν ολίγοις, ότι οι ιστορίες που θα διηγούνται στο μέλλον θα πρέπει να τιμούν το πρωτότυπο έργο. Όταν σε άλλη του συνέντευξη στο επίσημο Youtube κανάλι του Witcher, τον ρώτησαν για τη συνεργασία του Geralt με άλλους Witchers σε μελλοντικές σεζόν είχε πει τα εξής: "Όλα εξαρτώνται από το πόσα επιτρέπει η ιστορία να γίνουν. Είμαι τεράστιος fan των βιβλίων και το να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά και είναι θέμα του να προχωράει η ιστορία, χωρίς να υπάρχουν πολλές παρεκκλίσεις ή παράπλευρες ιστορίες που θα θολώνουν τα νερά." 

Πρόσφατα μια μαρτυρία του πρώην μέλους της ομάδας των σεναριογράφων, Beau DeMayo ζωγράφισε μια δυσάρεστη εικόνα στα παρασκήνια, η οποία ενώνεται σαν ένα ταιριαστό κομμάτι του παζλ. Εν ολίγοις, όπως σας είχαμε μεταφέρει, ο DeMayo είχε αναφέρει ότι οι έφυγε από την ομάδα γιατί η συμπεριφορά των συναδέλφων του προς το πρωτότυπο έργο και τα παιχνίδια δεν ήταν πρέπουσα. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι άτομα της ομάδας "αντιπαθούσαν έντονα και κορόιδευαν τα βιβλία και τα παιχνίδια", ενώ άλλοι "δεν ήταν καν fans" του The Witcher. 

Περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του Cavill λίγο πριν την 2η σεζόν του The Witcher, όπου είπε πως "πάλεψα πολύ, πολύ σκληρά" για να "αντιπροσωπευθεί πιο πιστά ο Geralt των βιβλίων και να τον δούμε να μιλάει περισσότερο"

Αυτή την επιμονή του ίδιου του Cavill για να παραμείνουν πιστοί στο έργο οι συντελεστές του την επιβεβαίωσε και η showrunner, Lauren Hissrich: "Πολλές από τις σημειώσεις που μου έστελνε αφορούσαν τους διαλόγους του Geralt και εάν πρώτα από όλα μπορούσε να μιλήσει περισσότερο. Ο κόσμος είδε τη 1η σεζόν και γελούσε και αγάπησε τα μουγκρίσματα του Geralt, αλλά ο Henry έλεγε ότι όσο διαβάζεις τα βιβλία καταλαβαίνει κανείς ότι περνάει πολύ χρόνο στο μυαλό του. Οπότε πώς γίνεται να περαστούν στο σενάριο;" 

Τι έφταιγε τελικά; 

Όσο κι αν τα στοιχεία δένουν μεταξύ τους πως ο Cavill εξέφραζε κόσμια και δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τον Geralt που τόσο αγαπούσε, δε γίνεται να γνωρίζουμε στα σίγουρα τι ακριβώς συνέβη. Εκτός κι αν κάποιος βγει και τα πει χαρτί και καλαμάρι σαν τον πρώην σεναριογράφο.

Πάντως ακόμη το σοκ είναι έντονο για τους fans της σειράς The Witcher καθώς δύσκολα κανείς μπορεί να φανταστεί το ρόλο του τηλεοπτικού Geralt, χωρίς τον άνθρωπο που αν μη τι άλλο η φυσιογνωμία του συνδέθηκε άρρηκτα. 

Πότε έρχεται η 3η σεζόν του The Witcher;

Θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε τον νέο Geralt του Hemsworth. Η τελευταία θητεία του Henry Cavill ως Geralt θα κάνει πρεμιέρα του καλοκαίρι του 2023 στο Netflix.