The Witcher: Αντιπάθεια στα παιχνίδια και τα βιβλία είχαν οι συντελεστές της σειράς του Netflix

Ένας εκ των writers της animated Witcher ταινίας αποκαλύπτει
24 Οκτωβρίου 2022 22:30
The Witcher: Αντιπάθεια στα παιχνίδια και τα βιβλία είχαν οι συντελεστές της σειράς του Netflix

Σε μια αποκάλυψη για το παρασκήνιο της σειράς The Witcher του Netflix προχώρησε ένας εκ των συντελεστών του "The Witcher: Nightmare of the Wolf", λέγοντας εν ολίγοις ότι οι συντελεστές του έδειχναν την αντιπάθειά τους στα βιβλία και τα παιχνίδια. 

Αυτά τα αποκάλυψε ο Beau DeMayo, ο σεναριογράφος της animated ταινίας του The Witcher καθώς μέσα από τα Instagram Stories του έδωσε "στεγνά" τους συναδέλφους του.

Παρά το γεγονός ότι τώρα εργάζεται για το X-Men '97, ο DeMayo ήταν ανένδοτος στο ότι οι επιλογές στελεχών της ομάδας των σεναριογράφων θα έπρεπε να γίνεται με κριτήριο εάν είναι ή όχι θαυμαστές του αυθεντικού έργου. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: 

Ο γενικός μου κανόνας ήταν ότι ΠΡΕΠΕΙ να είσαι θαυμαστής. Χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις. Έχω συμμετάσχει σε μια εκπομπή -συγκεκριμένα στο Witcher- όπου κάποιοι από τους σεναριογράφους δεν ήταν θαυμαστές ή αντιπαθούσαν έντονα τα βιβλία και τα παιχνίδια (έφταναν σε σημείο ακόμα και να κοροϊδεύουν ενεργά το αυθεντικό υλικό)".

Είναι μια συνταγή που φέρνει την καταστροφή και κακό ηθικό. Το fandom ως τεστ κρίσεως ελέγχει τους εγωισμούς και κάνει όλες τις κουραστικές νύχτες να αξίζουν τον κόπο. Πρέπει να σέβεσαι το έργο πριν σου επιτραπεί να προσθέσεις στην κληρονομιά του".

Την κριτική του ως προς την ομάδα σεναριογράφων του The Witcher του Netflix τη σταμάτησε εκεί ο DeMayo, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις. 

Να αναφέρουμε επίσης ότι από την πλευρά της δημιουργού και showrunner της σειράς, Lauren S. Hissrich, είχε ειπωθεί ότι απέφυγε σκόπιμα να βασιστεί σε σεναριογράφους που θα ήταν εξοικειωμένοι με το έργο του συγγραφέα, Andrzej Sapkowski. Ακόμη, είχαν ειπωθεί τα εξής ως προς την προσέγγιση του χτισίματος της ομάδας των σεναριογράφων: 

Χρειαζόμαστε συγγραφείς που είναι κοντά, αλλά όχι πολύ κοντά. Που αγαπούν τον κόσμο, αλλά δεν φοβούνται να τον αμφισβητήσουν. Που είναι θαυμαστές, αλλά είναι πρόθυμοι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ανοίξουν το μυαλό τους, προκειμένου να φέρουν τον αγαπημένο τους κόσμο στον πραγματικό (μεγάλο) κόσμο μας".