Dahmer: Ο Evan Peters είχε εγκλωβιστεί στο ρόλο του Jeffrey Dahmer για πολλούς μήνες

O 35χρονος σταρ μιλά για το "σκοτάδι και την αρνητικότητα" που έφερε στη προσωπική του ζωή
31 Οκτωβρίου 2022 19:00
Dahmer: Ο Evan Peters είχε εγκλωβιστεί στο ρόλο του Jeffrey Dahmer για πολλούς μήνες

Για τη δυσκολία του να υποδύεται έναν ρόλο όπως αυτόν του Jeffrey Dahmer στη δημοφιλέστατη σειρά του Netflix, "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" μίλησε ο Evan Peters ξανά σε ένα ειδικό panel του Netflix, όπου συμμετείχε και ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy. 

O 35χρονος σταρ της σειράς του Netflix μίλησε λεπτομερώς για την εμπειρία του υποδυόμενος τον ρόλο του serial killer που κατακρεούργησε 17 αγόρια και άνδρες, που όπως είπε δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Αποκάλυψε ότι του έφερε "αρνητικότητα και σκοτάδι στην προσωπική του ζωή" και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να απεγκλωβιστεί από τον ρόλο για τον οποίο έμεινε συνολικά 9 μήνες στο πετσί του -τέσσερις για την προετοιμασία και έξι για τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ήθελε άλλωστε να δώσει το 120% του εαυτού του μέχρι το τέλος: 

"Πραγματικά αμφιταλαντευόμουν εάν θα έπρεπε να το κάνω ή όχι. Ήξερα ότι θα είναι μια πολύ σκοτεινή εμπειρία και μια δύσκολη πρόκληση." είπε μεταξύ άλλων και αποκάλυψε ότι όταν του έστειλε ο Murphy και ο Ian Brennan το σενάριο, είδε τη συνέντευξη του Τζέφρι Ντάμερ το 1994 στο "Dateline" ούτως ώστε να μελετήσει "σε βάθος την ψυχολογία και την ακραία πλευρά της ανθρώπινης συμπεριφοράς"

Έβαλε βαρίδια στα χέρια του 

Ο Evan Peters εκμυστηρεύθηκε ότι έβαλε βαρίδια στα χέρια του για να μιμηθεί τον τρόπο που περπατούσε ο διαβόητος κατα συρροή δολοφόνος: 

"Έχει πολύ ίσια πλάτη. Δεν κουνάει τα χέρια του όταν περπατάει, οπότε έβαλα βάρη στα χέρια μου για να δω πώς ήταν αυτό. Φορούσα τα παπούτσια του χαρακτήρα με τους χοντρούς πάτους, το τζιν του, τα γυαλιά του, είχα ένα τσιγάρο στο χέρι μου ανά πάσα στιγμή. Ήθελα όλα αυτά τα πράγματα, αυτά τα εξωτερικά πράγματα, να είναι δεύτερη φύση όταν γυρίζαμε, γι' αυτό είδα πολλά πλάνα και δούλεψα επίσης με έναν προπονητή διαλέκτου για να βγάλω τη φωνή του. Ο τρόπος που μιλούσε ήταν πολύ ευδιάκριτος και είχε μια διάλεκτο. Έτσι, πήγα και εγώ και δημιούργησα ένα 45λεπτο ηχητικό, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο. Το άκουγα κάθε μέρα, με την ελπίδα να μάθω τα μοτίβα της ομιλίας του. Ήταν μια εξαντλητική αναζήτηση, προσπαθώντας να βρω ιδιωτικές στιγμές, στιγμές που δεν εμφανιζόταν συνειδητά, ώστε να μπορέσω να δω πώς συμπεριφερόταν πριν από τις συνεντεύξεις και κατά την παραμονή του στη φυλακή".

Πώς κατάφερε να επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή; 

Κατάφερε εν τέλει να αποστασιοποιηθεί από το σκοτάδι του ρόλου και είχε θέσει έναν στόχο όταν θα τελείωναν τα γυρίσματα. Ήθελε να δει μια συγκεκριμένη κωμική ταινία για να αποβάλει τον Ντάμερ από μέσα του: 

"Ήταν απλά το να έχουμε τον τελικό στόχο στον ορίζοντα, να ξέρουμε πότε θα ολοκληρώσουμε και τελικά να μπορούμε να αναπνεύσουμε και να το αφήσω να φύγει και να πω: "Εντάξει, ήρθε η ώρα για να βάλουμε λίγη χαρά και ελαφρότητα και να δούμε κωμωδίες και ρομάντζα και να επιστρέψουμε στο Σεντ Λούις και να δω την οικογένεια και τους φίλους μου και ναι, να δω το Step Brothers".

O Evan Peters είχε μιλήσει για την διαδικασία ενσάρκωσης του Τζέφρι Ντάμερ: "Ειλικρινά φοβόμουν πολύ για όλα όσα είχε κάνει και το να βουτάω σε αυτά και να προσπαθώ να αφοσιώνομαι σε αυτό, ήταν με διαφορά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Ήθελα να είναι όσο πιο αυθεντικό γινόταν.

Και συνέχισε μιλώντας για το βάρος και τις επιπτώσεις που είχε στη ζωή του αυτός ο ρόλος: 

Όμως για να το καταφέρω αυτό έπρεπε να πάω σε μερικά πολύ σκοτεινά μέρη και να μείνω εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Πρόσφατα, ο Ryan Murphy αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με συγγενείς των θυμάτων πριν γυρίσει το Dahmer, λέγοντας ότι κανένας τους δεν απάντησε το κάλεσμά του. 

Όσα πρέπει να ξέρετε για το "Dahmer"

Στη σειρά που ο Evan Peters ενσαρκώνει τον διαβόητο serial killer, δραματοποιούνται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια οι δολοφονίες, καθώς εξιστορούνται και οι ζωές των θυμάτων του. Ο Ντάμερ δολοφόνησε και διαμέλισε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991. Η σειρά που υπογράφουν οι Ryan Murphy (American Horror Story) και Ian Brennan παρουσιάζει πολλά από τα καννιβαλιστικά εγκλήματά του με εντελώς ωμό τρόπο, πράγμα που ξεσήκωσε αντιδράσεις και από τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων. 

Όπως στην περίπτωση της μητέρας του Tony Hughes, η οποία δήλωσε σε συνέντευξη στο Guardian ότι "δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα", καταδικάζοντας τη σειρά του Netflix. Ο Evan Peters από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου του Τζέφρι Ντάμερ τον τρομοκράτησε το γεγονός ότι πήγε σε "μερικά πολύ σκοτεινά μέρη του μυαλού του"

Όλος αυτός ο ντόρος όμως ιντρίγκαρε τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά των τελευταίων μηνών. Το "Dahmer" σαρώνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Netflix με τηλεθέαση και προβολές ρεκόρ, καταφέρνοντας να γίνει η 2η πιο επιτυχημένη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της υπηρεσίας, εκθρονίζοντας το Bridgerton.