Σαν Σήμερα: Τα Φιλαράκια έκαναν πρεμιέρα πριν από 28 χρόνια!

Ένα sitcom που άφησε εποχή και με μεγάλο χαμόγελο εκατομμύρια τηλεθεατές
22 Σεπτεμβρίου 2022 18:22
Σαν Σήμερα: Τα Φιλαράκια έκαναν πρεμιέρα πριν από 28 χρόνια!

Σαν σήμερα πριν από 28 ολόκληρα χρόνια έκανε πρεμιέρα μία τηλεοπτική σειρά (sitcom), η οποία έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην παγκόσμια τηλεόραση. Φυσικά αναφερόμαστε στη σειρά FRIENDS ή αλλιώς Τα Φιλαράκια, η οποία ολοκληρώθηκε το 2004, όμως είναι ακόμα viral, μιας και προβάλλεται μέσα από διάφορες streaming υπηρεσίες.

Να σας υπενθυμίσουμε πως Τα Φιλαράκια ή αλλιώς FRIENDS έκαναν πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 στο NBC και ολοκληρωθήκαν στις 6 Μαΐου του 2004 με μεγάλη απήχηση όλο αυτό το διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, έγιναν cult και τα παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές μέχρι και σήμερα, ενώ και στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο κοινό που τα λατρεύει. Να σας υπενθυμίσουμε πώς για μία εποχή, Τα Φιλαράκια παίζονταν και μέσα από τη συχνότητα του STAR CHANNEL.

Με πρωταγωνιστές τους Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, η σειρά περιστρέφεται γύρω από έξι φίλους στη δεύτερη και στην τρίτη δεκαετία των ηλικιών τους που ζουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η σειρά παρήχθη από τις Bright/Kauffman/Crane Productions, σε συνεργασία με τη Warner Bros Television. Οι αρχικοί παραγωγοί ήταν οι Kevin S. Bright, Marta Kauffman και David Crane.

Αγαπημένα opening credits σειρών που δεν θέλεις να πατήσεις "skip"

Οι Kauffman και Crane, όταν άρχιζαν να γράφουν τη σειρά μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 1993, την είχαν ονομάσει αρχικά Insomnia Cafe. Μετά από αρκετές επανεγγραφές, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων Six of One καθώς και Friends Like Us και αλλαγές στο σενάριο, η σειρά τελικά ονομάστηκε Friends.

Το φινάλε της σειράς προβλήθηκε στις 6 Μαΐου 2004 και το παρακολούθησαν περίπου 52,5 εκατομμύρια Αμερικανοί θεατές καθιστώντας το το 5ο πιο δημοφιλές φινάλε σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης, αλλά και το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό επεισόδιο της δεκαετίας του 2000.

Friends: Reunion Review – "Αυτό που μας έκανε να γελάσουμε για τελευταία φορά"  

Η σειρά έλαβε θετικές κριτικές σε όλη την διάρκειά της και έγινε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Ήταν υποψήφια για 62 βραβεία Primetime Emmy, κερδίζοντας το βραβείο Εξαιρετικής Κωμικής Σειράς το 2002, στην 8η σεζόν.