George R. R. Martin: «Λατρεύω ό,τι έχω δει από το House of the Dragon»  

Νέα διθυραμβικά σχόλια από τον συγγραφέα

George R. R. Martin: «Λατρεύω ό,τι έχω δει από το House of the Dragon»

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του House of The Dragon, η οποία αναμένεται σε μερικά εικοσιτετράωρα από τώρα.

Έτσι, με αφορμή την ανάμειξή του στο project, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψή του στην San Diego Comic-Con 2022, ο συγγραφέας των βιβλίων που αποτελούν τη βάση του σύμπαντος, ο Geroge R.R. Martin, έκανε τώρα μια νέα δημοσίευση στο επίσημο blog του, μέσα από την οποία μιλά μεταξύ άλλων και για το σόου του HBO.

Συγκεκριμένα, ο Martin προέβη σε μερικά διθυραμβικά σχόλια, τονίζοντας πως λατρεύει τη σειρά, η οποία είναι ακριβώς ό,τι ήλπιζε. Μάλιστα, αφού ανέφερε πως πλέον έχει δει και τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου, επαίνεσε τους showrunners, το καστ, αλλά και την παραγωγή, λέγοντας:

Έχω παρακολουθήσει και τα δέκα επεισόδια πλέον (αν και με πρόχειρο μοντάζ) και λατρεύω αυτό που είδα. Ο Ryan και ο Miguel, καθώς και το καταπληκτικό καστ και το συνεργείο τους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Το House of the Dragon είναι ό,τι ήλπιζα πως θα είναι: σκοτεινό, δυνατό, αποτρόπαιο, disturbing, εκπληκτικό σαν θέαμα και γεμάτο με πολύπλοκους και πολύ ανθρώπινους χαρακτήρες που ζωντανεύουν από μερικούς πραγματικά καταπληκτικούς ηθοποιούς.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στα σκαριά βρίσκεται και η πρώτη sequel σειρά του Game of Thrones, στην οποία θα επιστρέψει ο Kit Harington ως Jon Snow. Μέσα από τη δημοσίευσή του, ο Martin αναφέρθηκε και σε αυτό το project, τονίζοντας πως είναι ενθουσιασμένος για το πώς διαμορφώνονται τα διάφορα sequels που ετοιμάζει μαζί με το HBO.

Αναλυτικότερα, τόνισε:

Εν τω μεταξύ, η δουλειά συνεχίζεται σε όλες τις άλλες σειρές που θα είναι sequels του Game οf Thrones και τις οποίες αναπτύσσουμε για το HBO και το HBO Max, είτε πρόκειται για κινούμενα σχέδια είτε για ζωντανή δράση.  Φυσικά, η ανάπτυξη είναι μια μακρά και ριψοκίνδυνη διαδικασία, οπότε δε μπορούμε να ξέρουμε πόσες σειρές θα πάρουν τελικά το πράσινο φως. Ωστόσο, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τον τρόπο που εξελίσσονται κάποιες από αυτές.

Για περισσότερα, μπορείτε να βρείτε τη σχετική δημοσίευση του συγγραφέα πατώντας εδώ.

Λίγα λόγια για το House of the Dragon: 

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spin-off σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Τη δημιουργία του υπογράφουν οι Goerge R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών.

Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του και θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου 2022 στα HBO και HBO Max.