Το Star Wars: Andor ξεχωρίζει ήδη γιατί έχει μια μεγάλη διαφορά από τις άλλες σειρές του Disney Plus

Και θα φανεί σχεδόν σε κάθε πλάνο του νέου live-action σόου του Star Wars
01 Αυγούστου 2022 18:08
Το Star Wars: Andor ξεχωρίζει ήδη γιατί έχει μια μεγάλη διαφορά από τις άλλες σειρές του Disney Plus

Λίγες ώρες μετά το ντεμπούτο του επίσημου trailer του ANDOR, της spinoff σειράς του "Rogue One: A Star Wars Story", μάθαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που αφορά ένα χαρακτηριστικό το οποίο ίσως και να το κάνει να ξεχωρίζει όσον αφορά το οπτικό του αποτέλεσμα και την φωτογραφία. 

Βλέπετε όλες οι live-action σειρές του Star Wars για το Disney Plus έχουν γυριστεί χάρη στην "τεχνολογία του Mandalorian" ή αλλιώς το στούντιο "Volume" ή "Stagecraft", όπως είναι γνωστό, που κατασκεύασε η Lucasfilm. Το πρωτοποριακό στούντιο που χρησιμοποιεί τεράστιες οθόνες LED αντί για το παραδοσιακό green screen είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερες τηλεοπτικές -κυρίως- και κινηματογραφικές παραγωγές. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά και άλλες φορές να σπάει το immersion καθώς η εναλλαγή στο φωτισμό δεν είναι και η καλύτερη. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφος Brandon Katz του The Wrap, το Star Wars: ANDOR με τον Diego Luna είναι η πρώτη live-action σειρά του Star Wars που έχει γυριστεί χωρίς το The Volume, εννοώντας ότι γυρίστηκε με το κλασικό green screen. 

Το εάν και κατά πόσο θα επωφεληθεί η σειρά που υπογράφουν οι δημιουργοί του "Rogue One" στο οπτικό αποτέλεσμα είναι κάτι που μένει να αποδεχθεί όταν το δούμε μέσα από το Disney Plus και όχι τη συμπίεση του YouTube

Το Andor υπόσχεται να εξερευνήσει μια νέα προοπτική του σύμπαντος, εστιάζοντας στο ταξίδι του Cassian, ο οποίος θα ανακαλύψει τη διαφορά που μπορεί να κάνει. Η σειρά θα παρουσιάζει την ιστορία της εκρηκτικής εξέγερσης κατά της Αυτοκρατορίας και τον τρόπο με τον οποίο αναμίχθηκαν διάφοροι άνθρωποι και πλανήτες. Πρόκειται για μια περίοδο του λατρεμένου σύμπαντος γεμάτη κινδύνους, εξαπάτηση και ίντριγκα, με τον Cassian να κάνει τα πρώτα του βήματα στο μονοπάτι που προορίζεται να τον μετατρέψει σε ήρωα της επανάστασης.

Για την ιστορία, ήδη γνωρίζουμε πως η 1η σεζόν, αλλά και η 2η σεζόν του Andor που έχει ήδη επιβεβαιωθεί θα αποτελούνται από 12 επεισόδια -τα περισσότερα από κάθε άλλη live-action Star Wars σειρά μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, εκτός του Luna που γνωρίζουμε ότι θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του από το "Rogue One", τον κατάσκοπο Cassian Andor, το καστ θα πλαισιώσουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (Monday, Flux Gourmet), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). Τέλος, την επιστροφή τους από τους ρόλους τους στο Rogue One θα κάνουν επίσης και οι Forest Whitaker (Saw Gerrera) και Ben Mendelsohn (Orson Krennic).

Το ANDOR θα κάνει πρεμιέρα λίγο αργότερα από τις 31 Αυγούστου που ήταν αρχικά και πλέον αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου στο Disney+, με τριπλό επεισόδιο.