Το Raised by Wolves του Ridley Scott ακυρώνεται μετά από 2 σεζόν

Η sci-fi σειρά ρίχνει πρόωρα αυλαία
03 Ιουνίου 2022 22:06
Το Raised by Wolves του Ridley Scott ακυρώνεται μετά από 2 σεζόν

Η δραματική sci-fi τηλεοπτική σειρά Raised by Wolves θα ρίξει τελικά πρόωρα αυλαία μετά από δύο σεζόν. Συγκεκριμένα, η συνδρομητική υπηρεσία HBO Max αποφάσισε να ακυρώσει το σόου, το οποίο δεν ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για ένα δημιούργημα του Aaron Guzikowski (γνωστός για τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας Prisoners του Denis Villeneuve, με πρωταγωνιστές τους Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal), σε συνεργασία με τον πολύπειρο Ridley Scott, ο οποίος μάλιστα σκηνοθέτησε και μερικά από τα επεισόδια.

Η σειρά αρχικά προοριζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο TNT το 2018, αλλά κατέληξε στο HBO Max τον Σεπτέμβριο του 2020. Η ιστορία της ακολουθεί δύο ανδροειδή που έχουν αναλάβει να μεγαλώσουν ανθρώπινα παιδιά σε έναν μυστηριώδη παρθένο πλανήτη. Καθώς η αναπτυσσόμενη αποικία των ανθρώπων απειλείται να διαλυθεί από θρησκευτικές διαφορές, τα ανδροειδή μαθαίνουν ότι ο έλεγχος των πεποιθήσεων των ανθρώπων είναι ένα ύπουλο και δύσκολο έργο.

Μιλώντας σχετικά με την ακύρωση του σόου στο Variety, το HBO Max τόνισε:

Αν και δεν προχωράμε με την τρίτη σεζόν του Raised by Wolves, είμαστε πέρα για πέρα ευγνώμονες στο εξαιρετικό καστ και το συνεργείο, στους δημιουργούς μας Aaron Guzikowski, Ridley Scott, David W. Zucker και ολόκληρη την ομάδα της Scott Free Productions, για τις όμορφες καλλιτεχνίες τους και τη μοναδική τους ικανότητα να βυθίσουν τους θαυμαστές στον κόσμο του Kepler-22b.

Για την ιστορία, η ιδέα της σειράς, όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, είχε γεννηθεί στο μυαλό του Guzikowski παρατηρώντας τη σχέση των παιδιών του με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και μετά τη διαπίστωση ότι η απόσταση μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρωπότητας μικραίνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Οι ανησυχίες του συνάντησαν αυτές του Scott, ο οποίος έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρονιά το πόσο σημαντικός άνθρωπος αποτελεί για τον χώρο της επιστημονικής φαντασίας σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Οι θρησκευτικές αναφορές, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η τεχνητή νοημοσύνη, η εξωγήινη ζωή και τα απόκοσμα τέρατα που συναντάμε συνήθως στην φιλμογραφία του δεν λείπουν ούτε από τη συγκεκριμένη σειρά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε το review των Unboxholics για τη δεύτερη σεζόν πατώντας εδώ.