Συνελήφθη ο κόκκινος Power Ranger για απάτη, διαλύοντας τα παιδικά μας όνειρα

Ο 47χρονος πλέον Austin St. John κατηγορείται για απάτη μαζί με συνεργούς του
21 Μαΐου 2022 11:31
Συνελήφθη ο κόκκινος Power Ranger για απάτη, διαλύοντας τα παιδικά μας όνειρα

Ο Austin St. John, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε πρώτος τον κόκκινο Power Ranger στη σειρά "Mighty Morphin Power Rangers", βρίσκεται στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών στις ΗΠΑ. 

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο "Κόκκινος Power Ranger" συνελήφθη για απάτη μαζί με άλλους 17 συνεργούς του με την κατηγορία περί συνωμοσίας για απάτη, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας των ΗΠΑ, Brit Featherstone και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η αναφορά της εισαγγελίας, ένας από τους κατηγορούμενος ο Michael Hill φέρεται να στρατολόγησε κι άλλα άτομα για να χρησιμοποιήσουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους ή να δημιουργήσουν μια νέα, με σκοπό να υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων, ένα πρόγραμμα δανείων που σχεδιάστηκε για να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης της πανδημίας.  

Ο 47χρονος ηθοποιός μέσα από το Instagram του και τον διαχειριστή της εταιρίας παραγωγής του εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν, λέγοντας: 

Ο Austin St. John είναι πατέρας, σύζυγος, πρότυπο και φίλος για πολλούς. Το κατηγορητήριο που περιγράφεται σήμερα αποτελείται από ένα πλήθος ατόμων - η πλειονότητα των οποίων ο Όστιν δεν γνωρίζει και δεν έχει συναντήσει ή αλληλεπιδράσει ποτέ. Καταλαβαίνουμε ότι ο Austin έθεσε την πίστη, τη φήμη και τα οικονομικά του στα χέρια τρίτων, των οποίων οι στόχοι ήταν εγωκεντρικοί και τελικά χειραγωγήθηκαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του. Αναμένουμε από τη νομική ομάδα του Austin να υπερασπιστεί με επιτυχία αυτές τις κατηγορίες και να οδηγήσει στην τελική απαλλαγή του. Ζητάμε να σεβαστείτε το απόρρητο της οικογένειας του Austin υπό το φως αυτής της σοβαρής κατάστασης και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Austin St. John -Power Rangers (@austin_st_john)

Ο Andrew Moran ένας άλλος κατηγορούμενος λέγεται ότι βοήθησε τους συνωμότες του, πλαστογραφώντας τα δικαιολογητικά και την υποβολή αίτησης μέσω των διαδικτυακών πυλών της κυβέρνησης. Βέβαια, αφού απέκτησαν τα κεφάλαια μέσω της απάτης που έστησαν, αντί να τα χρησιμοποιήσουν όπως προβλεπόταν, οι κατηγορούμενη φέρεται να τα ξόδευαν σε προσωπικές αγορές. 

Οι 18 συνωμότες φέρεται να έχουν λάβει 16 δάνεια και τουλάχιστον 3.5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν 20 χρόνια φυλάκισης ο καθένας.

O St. John υποδύθηκε τον Gold Zeo Ranger στην ταινία του 1997, Turbo: A Power Rangers Movie, που λάνσαρε την σειρά "Power Rangers: Turbo", ενώ ανά τα χρόνια εμφανίστηκε αρκετές φορές ξανά ως κόκκινος/Gold Ranger στις πιο μοντέρνες σεζόν του franchise, συμπεριλαμβανομένων των "Power Rangers Zeo", "Power Rangers: Wild Force" και "Power Rangers: Beast Morphers" (2020). 

Μέχρι και σήμερα ο St. John εμφανίζεται σε διάφορα fan events και συνέδρια για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγει φωτογραφίες.