Το House of the Dragon είναι ακριβότερη παραγωγή από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones

Και το HBO τινάζει τη μπάνκα στον αέρα
24 Απριλίου 2022 10:04
Το House of the Dragon είναι ακριβότερη παραγωγή από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones

Ανάμεσα στις πρόσφατες αποκαλύψεις των budget των πολυαναμενόμενων φετινών σειρών, όπως του "Stranger Things 4" και του "The Rings of Power", γίνεται αντιληπτό ότι γυρίζονται όχι απλές σειρές αλλά κινηματογραφικές υπερπαραγωγές που απλώς "κόβονται" σε επεισόδια. 

Το The House of the Dragon είναι μια ακόμη περίπτωση που το HBO τινάζει τη μπάνκα στον αέρα για χάρη του με budget που ξεπερνά τα $20 εκατομμύρια ανά επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety. Δηλαδή κοντά στα $120 εκατ. συνολικά μιας και αποτελείται από 10 επεισόδια.

Αυτομάτως αποτελεί μια ακριβότερη συνολικά παραγωγή από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones που το κόστος της έφτανε τα $90 εκατομμύρια συνολικά ($15 εκατ. ανά επεισόδιο). 

Ωστόσο το Variety αναφέρει πως το HBO κατάφερε να κρατήσει σε λογικά κόστη την παραγωγή του prequel σόου του Game of Thrones, παρά το ότι θα βλέπουμε για παράδειγμα CGI δράκους συχνότερα. 

Η παραγωγή του HBO αναφέρει πως πλέον έχει προσαρμοστεί τόσο έχοντας φέρει εις πέρας με το να χτίζει κόσμους τόσα χρόνια με το Game of Thrones, το Westworld αλλά και το His Dark Materials, που το συνεργείο τους μπορεί να τα κατασκευάζει με υψηλή ποιότητα τόσο αποτελεσματικά όσο και με λογικό κόστος. 


Λίγα λόγια για το House of the Dragon: 

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire" εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις που το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι Goerge R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. 

To House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου 2022 στα HBO και HBO Max.