Euphoria: Καταγγελίες για άκρως τοξικό κλίμα το πλατό της 2ης σεζόν - Το HBO απαντά

Ρεπορτάζ μιλούν για άθλιες συνθήκες και κανονικό "drama" πίσω από τις κάμερες
05 Μαρτίου 2022 11:44
Euphoria: Καταγγελίες για άκρως τοξικό κλίμα το πλατό της 2ης σεζόν - Το HBO απαντά

Χωρίς καν να έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το ηλεκτρισμένο φινάλε της 2ης σεζόν του Euphoria, το HBO έχει να αντιμετωπίσει ένα ρεπορτάζ που "καίει" την παραγωγή του δεύτερου πιο δημοφιλούς σόου του μετά το Game of Thrones

Το ρεπορτάζ της The Daily Beast που δημοσιεύθηκε μέσα στον Φεβρουάριο έκανε αναφορά για ένα άκρως τοξικό και μη ασφαλές περιβάλλον στο πλατό της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Zendaya. Φαίνεται πως το υπερβολικό δράμα της ίδιας σειράς αντικατοπτρίζεται και στην πραγματικότητα. Ή δεν είναι έτσι; 

"Κόλαση" το Euphoria πίσω από τις κάμερες

Σύμφωνα με το άρθρο περιγράφονται σκηνικά από τους ηθοποιούς, τους κομπάρσους αλλά και τους συντελεστές του Euphoria για γυρίσματα "κόλαση" που κρατούσαν για 15 και 17 ώρες την ημέρα. Γίνεται ειδική αναφορά για αυτό στη σκηνή του πρώτου επεισοδίου με το περίφημο πάρτι, όπου τα γυρίσματα συνέχιζαν μέχρι το ξημέρωμα, "χωρίς να αφήνουν να πάνε τουαλέτα ή να προσφέρουν γεύματα στην ώρα τους", όπως καταγγέλλουν άτομα εντός της παραγωγής.

Επίσης, αποκαλύπτει -πάντα σύμφωνα με τις πηγές του- ότι η Barbie Ferreira, η οποία υποδύεται την Kat, γλίστρησε και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σκηνής στο τζακούζι του 4ου επεισοδίου. Λέγεται ακόμη πως ο σκηνοθέτης Sam Levinson δεν είχε τη σκαλέτα των σκηνών που θα γυρίσει με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα γυρίσματα περισσότερο. 

Έγιναν μάλιστα επίσημα παράπονα στη SAG-AFTRA, την αμερικανική ένωση εργατικού δυναμικού για καλλιτέχνες, αναγκάζοντάς την να παρέμβει. 

Το HBO απαντά και...αρνείται

Η επίσημη ανακοίνωση του HBΟ για το συμβάν ήταν εν ολίγοις πως αρνείται τα όσα λέγονται για το τοξικό κλίμα στο πλατό. Χαρακτηριστικά αναφέρει: 

Η ευημερία του cast και του συνεργείου στις παραγωγές μας είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μάς. Η παραγωγή ήταν σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις οδηγίες ασφαλείας και τα πρωτόκολλα της συντεχνίας. Δεν είναι ασυνήθιστο οι δραματικές σειρές να έχουν πολύπλοκα γυρίσματα και τα πρωτόκολλα COVID προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας. Διατηρούμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλες τις συντεχνίες, συμπεριλαμβανομένης της SAG-AFTRA. Δεν έγιναν ποτέ επίσημες έρευνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Euphoria θα επιστρέψει για την 3η σεζόν, αν και προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς. 

Tags: