Cobra Kai: Η 4η σεζόν δικαίωσε τον Johnny Lawrence και το ρεκόρ του στο All-Valley

Μια αδικία που κρατούσε από τα Karate Kid εδώ και δεκαετίες
15 Ιανουαρίου 2022 18:52
Cobra Kai: Η 4η σεζόν δικαίωσε τον Johnny Lawrence και το ρεκόρ του στο All-Valley

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ 4ης ΣΕΖΟΝ


Η 4η σεζόν του λατρεμένου και άκρως νοσταλγικού Cobra Kai ολοκληρώθηκε και για ακόμη μια φορά συγκίνησε το κοινό του με την απλή του προσέγγιση. Σε αυτή τη σεζόν όμως διόρθωσε μια αδικία που υπήρχε εδώ και δεκαετίες στο πρόσωπο του Johnny Lawrence, τον οποίο υποδύεται ο William Zabka. 

Η αδικία και το ρεκόρ του Johnny Lawrence

Αυτό αφορά το ρεκόρ του Sensei Lawrence στο Τουρνουά All-Valley, το οποίο για χρόνια αλλά και στο ίδιο το Cobra Kai, αγνοούνταν επιδεικτικά ούτως ώστε να δοθεί έμφαση στην επιτυχία του Daniel LaRusso (Ralph Macchio). 

Συγκεκριμένα από το The Karate Kid Part III ο Daniel αναφερόταν πάντοτε ως ο μοναδικός δύο φορές πρωταθλητής του All-Valley για τις απανωτές νίκες του ενάντια στον Johnny και τον Mike Barnes το 1984 και το 1985. 

Αυτή η σεζόν δικαίωσε τον Johnny Lawrence και το ρεκόρ του κάνοντας ειδική αναφορά για αυτό στο φινάλε της 4ης σεζόν. Μετά και την διάλυση της προσωρινής συνεργασίας μεταξύ Johnny και Daniel, οι δυο τους αποφασίζουν να συνεργαστούν και πάλι ούτως ώστε να υποστηρίξουν τη Sam LaRusso στον τελικό ενάντια στην Tory. 

Εκείνη τη στιγμή ο Daniel καλεί τον εκφωνητή του αγώνα να απευθυνθεί στον Lawrence ως έναν επίσης δυο φορές Πρωταθλητή του All-Valley. Έτσι, αυτή η ιδιαίτερη στιγμή για τον χαρακτήρα του Lawrence έγινε ένα από τα μικρότερα highlights της σεζόν, το οποίο αναγνωρίσθηκε για πρώτη φορά μετά την πρώτη Karate Kid ταινία.  

Κάπως έτσι ακόμη μια παιδιάστικη αψιμαχία μεταξύ των Lawrence και LaRusso τελείωσε, όπως και επουλώθηκε μια ακόμη πληγή από τη μεταξύ τους σχέση από το παρελθόν.

Επί της ουσίας ήταν μια ακόμη μικρή αλλά σημαντική στιγμή για το σόου και τις προσπάθειές του να επανορθώσει τον Johnny, ενώ ταυτόχρονα τιμάει βαθύτερα το lore του franchise.