Το ρωσικό Lord of the Rings σπάει κάθε όριο καλτίλας και ανέβηκε στο YouTube (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια σειρά του Amazon; Εδώ είναι το έπος που δεν ξέρατε πως υπήρχε
07 Απριλίου 2021 10:34
Το ρωσικό Lord of the Rings σπάει κάθε όριο καλτίλας και ανέβηκε στο YouTube (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι φορές που διαβάζουμε μερικά πράγματα στο ίντερνετ και δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε ότι όντως υπάρχουν. Το κοιτάς, το ξανακοιτάς, το ψάχνεις στο Google παντού για να σιγουρευτείς, αλλά είναι αλήθεια. Κι όμως ένα ιδιωτικό κανάλι στην Ρωσία πριν από 30 χρόνια είχε αποφασίσει να μεταφέρει στην τηλεόραση το έπος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Δεν σας κάνουμε πλάκα, πράγματι υπήρξε σειρά Lord of the Rings ρωσικής παραγωγής, πολύ πριν ο Peter Jackson κάνει την θρυλική τριλογία και τα γατάκια της Amazon ρίξουν λεφτά με το τσουβάλι στη δική της τηλεοπτική παραγωγή. 

Τα όρια της καλτίλας, λοιπόν, σπάει το "Khraniteli" ή αλλιώς "The Keepers" στα αγγλικά όπως ονομάζεται, το οποίο είχε αποκτήσει μυθικές διαστάσεις καθώς κανένας -εκτός από όσους ζούσαν στην Σοβιετική Ένωση τότε- δεν το είχε δει. Είχε προβληθεί για λίγο το μακρινό 1991 στο κανάλι Leningrad TV, τη χρονιά που η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, και όπως θα δείτε, μοιάζει με τις σειρές εκείνης της εποχής της δικής μας ΕΡΤ, μόνο που ασχολείται με τον κόσμο του J.R.R Tolkien.

Φυσικά, σε όλο του το low-budget μεγαλείο με κοστούμια πιο κιτς και από τα καρναβάλια ή θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα έφεραν από τις τοπικές σχολικές παραστάσεις, ενώ τα εφέ...καλύτερα να τα δείτε και μόνοι σας γιατί πραγματικά θα δακρύσετε από τα γέλια -ειδικά μόλις αντικρύσετε τον ρωσικό Smeagol. Μόλις πριν από λίγο καιρό το κανάλι 5TV (διάδοχος του Leningrad TV) ανέβασε στο YouTube τα πρώτα δύο μέρη που βασίζονται στο βιβλίο "The Fellowship of the Ring". 

Εμείς καταφέραμε και βρήκαμε όχι μόνο τα δύο μέρη της σειράς, αλλά και την σοβιετική βερσιόν του The Hobbit για να δέσει το γλυκό. Απολαύστε το, πριν χαθεί αυτό το διαμάντι της σοβιετικής βιομηχανίας θεάματος: