Το Tehran είναι το νέο "Homeland" του Apple TV+ που γυρίστηκε στην Ελλάδα

Η σειρά έγινε η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή της Cosmote TV
05 Σεπτεμβρίου 2020 19:33
Το Tehran είναι το νέο "Homeland" του Apple TV+ που γυρίστηκε στην Ελλάδα

Η Apple έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο trailer για το "Tehran", ή αλλιώς το ισραηλινό "Homeland" θα λέγαμε, καθώς και την ημερομηνία πρεμιέρας στην streaming υπηρεσία της. Πρόκειται για τη νέα θρίλερ σειρά δράσης που αγόρασε από την ισραηλινή τηλεόραση, με σκοπό να την προβάλλει παγκοσμίως. Όχι μόνο την σειρά αλλά και την χώρα μας καθώς το 90% των γυρισμάτων έγιναν σε περιοχές της Αθήνας.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διεθνή τηλεοπτική συμπαραγωγή που γυρίστηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την καναδική Cineflix, την ισραηλινή Donna Productions αλλά και την Cosmote TV, χάρη στο ανεβασμένο περί το 35% cash rebate πρόγραμμα της ΕΚΟΜΕ. Χάρη σε αυτό άλλωστε η Ελλάδα ευελπιστεί να γίνει πόλος έλξης για περισσότερες τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές, με πρόσφατο παράδειγμα το "Born to be Murdered" με πρωταγωνιστή τον John David Washington του Tenet

Θα δείτε γνωστές περιοχές της Αθήνας, όπως το κέντρο, το Πεδίο Άρεως, την πλατεία Θεάτρου και άλλες γειτονιές να μεταμορφώνονται με ιρανικές πινακίδες στα φαρσί για να θυμίζουν την Τεχεράνη. Άλλωστε η Cosmote TV διέθεσε το Μέγαρο του ΟΤΕ και ακόμη δύο κτίρια για χάρη των γυρισμάτων, τα οποία μετατράπηκαν στο αρχηγείο της Μοσάντ. 

Εάν το Tehran πάρει το πράσινο φως για μια συνέχεια, ευελπιστούμε να γυριστεί και ο 2ος κύκλος στην Ελλάδα.

Τώρα στα της σειράς, όπως είπαμε προαναφέραμε θυμίζει έντονα το άκρως επιτυχημένο Homeland και θα το διαπιστώσετε και εσείς βλέποντας το trailer παρακάτω. Ένα από τα ατού της είναι πως έρχεται δια χειρός Moshe Zonder, τον σεναριογράφο και δημιουργό του εξαιρετικού Fauda του Netflix, που επίσης κινείται στα ίδια κατασκοπικά νερά. 

Εδώ πρωταγωνιστεί η Niv Sultan ως μια μυστική πράκτορας της Mossad σε μια παράτολμη αποστολή που παίρνει την κάτω βόλτα και ρίχνει την ίδια σε ένα ανελέητο κυνήγι "γάτας-ποντικού" με έναν κακόβουλο ομοεθνή της πράκτορα (Shaun Toub). Η ίδια θα πρέπει πλέον να παλέψει για την ίδια της τη ζωή αλλά και να βγει ζωντανή από τη χώρα.

Αποτελείται από οκτώ επεισόδια συνολικά, με τα πρώτα τρία να προβάλλονται ανήμερα της πρεμιέρας του στο Apple TV+, ενώ έπειτα κάθε Παρασκευή θα κυκλοφορεί και από ένα επεισόδιο. 

Το Tehran (Τεχεράνη) αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 25 Σεπτεμβρίου μέσω του Apple TV+.