Η Eurovision 2020 ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Θα λάμβανε χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας
19 Μαρτίου 2020 13:43
Η Eurovision 2020 ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, όπως παραδείγματος χάρη ειδικά gaming events στην Αμερική όπως είναι η E3 2020, η GDC 2020, ενώ έχουν κλείσει κινηματογράφοι, θέατρα και γενικά περιβάλλοντα που υπάρχει συνωστισμός. Όλα αυτά για να περιοτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Τώρα, μέσα από μια επίσημη δήλωση, η πασίγνωστη τηλεοπτική εκδήλωση Eurovision 2020 που ήταν να λάβει χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ακυρώθηκε. Αυτό φυσικά είναι προληπτικό μέτρο για να μη συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού, την ώρα που πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη έχουν κλείσει ήδη τα σύνορά τους. Οι περιορισμοί που θεσπίστηκαν από τις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών, οδήγησαν τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στην ακύρωση αυτή.

Η υγεία των καλλιτεχνών, του προσωπικού, των fans και των επισκεπτών, καθώς και η κατάσταση στην Ολλανδία, την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα, είναι στο επίκεντρο αυτής της απόφασης. Η επίσημη δήλωση μεταξύ άλλων έλεγε:

Είμαστε πολύ περήφανοι που η Eurovision είχε τόσο θερμό κοινό χρόνο με το χρόνο, χωρίς σταματημό για τα τελευταία 64 χρόνια, εμείς όπως και όλος ο κόσμος είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δε θα πραγματοποιηθούν τον επερχόμενο Μάιο.