Οι σειρές που έλαμψαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Ποια μεγάλα φαβορί δεν τα κατάφεραν;
06 Ιανουαρίου 2020 09:33
Οι σειρές που έλαμψαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Η 77η τελετή των Χρυσών Σφαιρών (Golden Globes 2020) ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Λος Άντζελες με μια λαμπερή βραδιά, πολλούς νικητές, αλλά και χαμένους. Ωστόσο, μερικά φαβορί που ακούγονταν ότι είχαν το βραβείο στο «τσεπάκι» τελικά έμειναν πίσω. Ένα από αυτά, είναι του Kit Harington για το ρόλο του στο Game of Thrones, ο οποίος «έχασε» το Α’ Ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά, με τον Brian Cox να λαμβάνει το αγαλματίδιο για το τηλεοπτικό σόου Succession του HBO.

Καλύτερη τηλεοπτική σειρά για τη χρονιά βραβεύτηκε το δράμα του HBO, Succession με δημιουργό τον Jesse Armstrong με τους Hiam Abbass, Nicholas Braun και Brian Cox. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για το εν λόγω βραβείο ήταν και τα The Morning Show του Apple TV+ και The Crown του Netflix.

Η Olivia Colman με την υποκριτική της δεινότητα να ξεχωρίζει και στο δράμα του Netflix, The Crown έλαβε το πολυπόθητο χρυσό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου, η οποία μάλιστα βρισκόταν υποψήφια μαζί με την Nicole Kidman από το Big Little Lies και την Jennifer Aniston για τη σειρά της στο Apple TV+, The Morning Show.

Δύο βραβεία κατάφερε και απέσπασε η τηλεοπτική σειρά του Amazon, Fleabag με τον Α’ Γυναικείο ρόλο για κωμωδία-μιούζικαλ να πηγαίνει στην Phoebe Waller-Bridge, καθώς κέρδισε και το βραβείο καλύτερης κωμωδίας-μιούζικαλ σε τηλεοπτική σειρά.

Καλύτερη τηλεταινία ή αλλιώς μίνι σειρά κέρδισε επάξια το Chernobyl του HBO, το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στα φαβορί μαζί με το Unbelievable του Netflix. Ωστόσο, ο Stellan Skarsgård από το ομώνυμο σόου κατάφερε να φύγει μαζί με το βραβείο του Β’ Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά.

Πολύ κοντά στην πηγή για το βραβείο Καλύτερης τηλεοπτικής σειράς ήταν το The Crown και το Big Little Lies, αλλά το Succession θριάμβευσε τελικά εκεί.