Χρυσές Σφαίρες: Δύο νέες κατηγορίες για blockbuster ταινίες και stand up κωμικούς

Οι δημιουργοί της ταινίας Barbie και του Netflix Special του Chris Rock τρίβουν τα χέρια τους
27 Σεπτεμβρίου 2023 17:54
Χρυσές Σφαίρες: Δύο νέες κατηγορίες για blockbuster ταινίες και stand up κωμικούς

Δύο νέα βραβεία θα παρουσιαστούν στις Χρυσές Σφαίρες 2024 (Golden Globe Awards) στις 7 Ιανουαρίου, καθώς οι διοργανωτές επεκτείνουν τις βραβεύσεις με δύο νέες κατηγορίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στην τωρινή πραγματικότητα της βιομηχανίας και του Χόλιγουντ. 

Η μία κατηγορία θα χρίσει την "Καλύτερη Blockbuster Ταινία" (Cinematic and Box Office Achievement Award) της χρονιάς και κάνει ήδη τους δημιουργούς της ταινίας "Barbie" να ανοίγουν κι άλλες σαμπάνιες. Σε αυτήν θα διαγωνιστούν 8 υποψήφιες ταινίες, οι οποίες θα επιλεχθούν βάσει κριτηρίων όπως τις box office εισπράξεις τους και την δημοφιλία τους ή εάν "απέκτησαν ευρεία υποστήριξη του κοινού παγκοσμίως και παρήγαγαν εξαιρετικά δημιουργικό περιεχόμενο". Για να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει επίσης να πληρούν το κριτήριο του να έχουν ξεπεράσει τα $150 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, εκ των οποίων τα $100 εκατομμύρια πρέπει να είναι από το εγχώριο box office των ΗΠΑ. Επίσης θα ληφθεί υπόψιν και εάν "έχουν συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό προβολών σε streaming υπηρεσίες από εγκεκριμένες πηγές της βιομηχανίας."

Η άλλη κατηγορία θα κάνει τους απανταχού κωμικούς να τρίβουν τα χέρια τους, αφού θα αναγνωριστεί η προσπάθειά τους στον θεσμό. Η νέα κατηγορία θα ονομάζεται "Καλύτερη Ερμηνεία σε Τηλεοπτικό stand-up σόου" και θα αναδεικνύει πρακτικά τον καλύτερο stand-up κωμικό της χρονιάς. Εκεί θα υπάρχουν έξι υποψηφιότητες και για να πληροί τα κριτήρια θα πρέπει η παράστασή του να είναι τουλάχιστον 30 λεπτών, "σε μια αναγνωρισμένη media πλατφόρμα (δεν μετράνε τα social media κανάλια του καθενός), και θα συμμετέχουν προγράμματα που βγήκαν πρώτα στις ΗΠΑ για το τρέχον ημερολογιακό έτος. 

Η 81η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα).