Star Trek: Discovery | Η εμφάνιση των Klingons θα αλλάξει στη 2η σεζόν

Ο νέος τους σχεδιασμός θα εξηγηθεί και στο lore του σύμπαντος
20 Αυγούστου 2018 09:25
Star Trek: Discovery | Η εμφάνιση των Klingons θα αλλάξει στη 2η σεζόν

Το Star Trek: Discovery μπορεί να αποτέλεσε τον εκμοντερνισμό των τηλεοπτικών σειρών του franchise, μετά από μια δεκαετή απουσία από τη μικρή οθόνη, αλλά προκάλεσε και τις αντιδράσεις των fans για αρκετές από τις επιλογές του. Μια από αυτές ήταν η αλλαγμένη εμφάνιση των Klingons, που αποτελούν τους εμβληματικούς εχθρούς της Ομοσπονδίας. Φαίνεται πως ο σχεδιασμός των κατοίκων του Qo'nos θα αλλάξει ξανά για χάρη της 2ης σεζόν του "Discovery", κάτι που αποκάλυψε ο επικεφαλής των makeup effects της σειράς, Glenn Hetrick. 

Δεν παρέλειψε να κάνει tease πως θα δοθεί λόγος στη σειρά τόσο για την αλλαγή όσο και για το ριζικά ανανεωμένο look που τους πρωτοείδαμε στο Discovery. Εξήγησε, επίσης, ότι η φαλακρότητα τους προέρχεται από την ιστορία του Kahless the Unforgettable, ο οποίος βούτηξε μια τρίχα από τα μαλλιά του σε λάβα για να δημιουργήσει ένα Bat'leth, τα εμβληματικά όπλα των μαχητών Klingons. Συγκεκριμένα για τη νέα εμφάνιση των Klingons στον 2ο κύκλο είπε:

 

Προσπαθούμε να συμμορφωθούμε όσο μπορούμε με το canon, αλλά να το εξελίσσουμε και να το κάνουμε αρεστό στο τωρινό κοινό -καθιστώντας το πιο έξυπνο, πιο cool και από τεχνικής άποψης να στέκεται στην HD εποχή. Βέβαια, δεν θέλουμε κάτι που να δείχνει τόσο διαφορετικό που κάποιος να πει "Αυτός δεν μοιάζει για Andorian". Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή... Έχουμε εμμονή με την ιστορία του Kahless και όσο τη ξεδιπλώνουμε, θα βρίσκουμε και άλλους λόγους για την εμφάνιση των Klingons. Νομίζω ότι ο κόσμος θα φρικάρει όταν το δουν με τα μάτια τους. 

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Klingons παρουσιάζονταν με διαφορετική εμφάνιση σε κάθε εποχή του Star Trek, οπότε και ο εκμοντερνισμός τους ήταν αναπόφευκτος. Το Star Trek: Discovery Season 2 θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2019, μέσω του Netflix.