Breaking Bad: Επανενώνεται το cast του 10 χρόνια μετά και η νοσταλγία μας πνίγει

"Reunion, Mr. White!"
29 Ιουνίου 2018 12:09
Breaking Bad: Επανενώνεται το cast του 10 χρόνια μετά και η νοσταλγία μας πνίγει

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια -χωρίς να το καταλάβουμε- από την εποχή που έκανε πρεμιέρα η σειρά που θα άλλαζε μια για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο. Η σειρά που θα άφηνε το δικό της ανεξίτηλο σημάδι στο πως θα πρέπει να γίνονται οι παραγωγές, να σκηνοθετούνται, να φωτογραφίζονται, να γράφονται χαρακτήρες με λεπτομέρεια και βάθος και ιστορίες που να ξέρουν πώς ξεκινούν και -κυρίως- πότε πρέπει να τελειώσουν. Αναφερόμαστε στο Breaking Bad που δημιούργησε ο Vince Gilligan και ολόκληρο το cast του έκανε μια επετειακή επανένωση για λογαριασμό του Entertainment Weekly, το οποίο μας έπνιξε από τη νοσταλγία.

Εκεί ήταν ο Walter White/ Heisenberg του Bryan Cranston, o Jesse Pinkman του Aaron Paul, ο Saul Goodman του Bob Odenkirk, η Skyler White της Anna Gunn, ο Hank και η Marie Schrader του Dean Norris και της Betsy Brandt, ο Gus Fring του Giancarlo Esposito, o Mike Ehrmantraut του Jonathan Banks, ακόμη και ο γιος του Heisenberg, Walter White Jr. του RJ Mitte. Όλοι έκαναν ένα σύντομο reunion για να φωτογραφηθούν και να θυμηθούν τα παλιά. 

Ο Aaron Paul aka Jesse θυμάται την εμπειρία του με τη σειρά και τον χαρακτήρα που τον ανέδειξε παγκοσμίως: 

Ήμασταν τόσο τυχεροί που μπορέσαμε να παίξουμε αυτούς τους χαρακτήρες, οι οποίοι δεν ήταν μονόχρωμοι και μονότονοι καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς. Είχαμε όλες αυτές τις πανέμορφα πολύπλοκες story arcs που δεν ξέραμε που θα μας οδηγήσουν οι χαρακτήρες μας. Και ο Jesse, πραγματικά το αγαπώ αυτό το παιδί τόσο πολύ, αλλά όταν διάβασα το σενάριο δεν ήξερα που πήγαινε. Θέλω να πω υποτίθεται ότι θα πέθαινα στο τέλος της πρώτης σεζόν. Ο Vince δεν ήξερε που πήγαινε και οι σεναριογράφοι δεν ήξεραν που τους πηγαίνει. Ωστόσο εκεί που τους πήγε ήταν ένας βάναυσος αγώνας, ένα ταξίδι που υπόμεινε και όλοι υπομείναμε, ήταν απίθανο. 

Τη δική του οπτική έδωσε ο γαμπρός του Heisenberg, Hank Schrader (Dean Norris): 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για μένα ήταν το γεγονός ότι πήγα από έναν κωμικό, μπουφοειδή χαρακτήρα -που είχε πλάκα να παίζεις- σε ένα σημείο στην τρίτη σεζόν, να μεταμορφώνεται σε έναν πολύ πιο τραγικό χαρακτήρα. 

Πράγμα σπάνιο να αποκτάς μια τέτοια πορεία οπουδήποτε για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Νομίζω ότι ρώτησα κάποια στιγμή τον Vince "πρέπει να περάσω ξανά audition για αυτό;" επειδή ήταν ένας τελείως διαφορετικός χαρακτήρας. 

Φυσικά, ο ίδιος ο Heisenberg (Bryan Cranston) θυμάται την στιγμή αφότου διάβασε το σενάριο του Breaking Bad: 

Ήταν το καλύτερο σενάριο που είχα διαβάσει, αλλά πουθενά στο σενάριο του πιλότου δεν έλεγε που θα οδηγήσει ή πόσο μακριά θα φτάσει αυτό το ταξίδι. Θα κατασταλάξει λίγο σε αυτό και μετά θα ξεφύγει ή κάτι άλλο; Και όταν ο Gilligan μου είπε ότι ήθελε να αλλάξει τον χαρακτήρα από καλό σε κακό, εντελώς, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Οπότε αυτό που έκανε ο Vince ήταν να αλλάξει τη δομή του τι ήταν δυνατό να γίνει σε μια τηλεοπτική σειρά. Αυτός άλλαξε τα πάντα. Μέχρι πριν ήταν στάσιμα. Είτε ήσουν ο Thomas Magnum ή ο Archie Bunker ή ο Ross και η Rachel ένα κομμάτι σου είναι μαζί τους -ή ο Tony Soprano- είσαι σαν αυτούς και αντιδράς σε διαφορετικά ερεθίσματα. Και αυτός μας έδωσε στον καθένα μας τη δική του ταυτότητα. 

Σας αφήνουμε να απολαύσετε τις φωτογραφίες του αφιερώματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω αφιέρωμα του EW έγινε και ενόψει της spinoff σειράς του Breaking Bad, το Better Call Saul που θα επιστρέψει στις 6 Αυγούστου για την 4η σεζόν του.