Harry Potter: Η σειρά του HBO βρήκε σκηνοθέτη και showrunner με υπογραφή “Succession“

O κύβος ερρίφθη για την δημιουργική ομάδα που αναλαμβάνει το τηλεοπτικό remake
26 Ιουνίου 2024 21:34
Harry Potter: Η σειρά του HBO βρήκε σκηνοθέτη και showrunner με υπογραφή “Succession“

Έχουμε πολύ σημαντικά νέα για την τηλεοπτική σειρά Harry Potter σε παραγωγή του HBO, καθώς ο "κύβος ερρίφθη" για την δημιουργική ομάδα που θα αναλάβει το τηλεοπτικό remake της διάσημης μαγικής ιστορίας της J.K. Rowling. Μπορεί πριν μερικές ώρες να μάθαμε ότι η σειρά από "MAX Original" θα φέρει την πιο αναγνωρίσιμη στάμπα του "HBO Original" αλλά τώρα έγινε γνωστό ποιοι θα σκηνοθετήσουν και θα διευθύνουν ως showrunner την σειρά Χάρι Πότερ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, το HBO ποντάρει σε δοκιμασμένα ονόματα που στο πρόσφατο παρελθόν απέδειξαν την αξία τους με τη σειρά "Succession", καθώς η Francesca Gardiner αναλαμβάνει χρέη showrunner και ο Mark Mylod θα διευθύνει τη σκηνοθεσία "πολλών επεισοδίων" του τηλεοπτικού Harry Potter. Από τη μία, η Gardiner αποτελεί ένα από τα βασικά ονόματα της σεναριογραφικής ομάδας του Succession και διετέλεσε συμβουλευτική παραγωγός στην 3η και 4η σεζόν του Succession. Από την άλλη ο Mylod σκηνοθέτησε πάρα πολλά από τα επεισόδια της πολυβραβευμένης σειράς του HBO, ενώ θα σκηνοθετήσει και επεισόδια της 2ης σεζόν του The Last of Us -παραγωγής HBO επίσης. 

Το πλάνο για το τηλεοπτικό remake του Χάρι Πότερ είναι να διαρκέσει για 7 σεζόν όσες δηλαδή και τα best seller βιβλία της J.K. Rowling, η οποία θα διαθέτει χρέη παραγωγού. Τι μένει να μάθουμε πλέον; Φυσικά το νέο cast ηθοποιών που θα υποδυθεί τους λατρεμένους χαρακτήρες του μαγικού κόσμου όπως τον Χάρι Πότερ, τον Ρον Ουέσλι, την Ερμιόνη Γκρέιντζερ, τον Καθηγητή Σέβερους Σνέιπ, τον Άλμπους Ντάμπλντορ, τον Ντράγκο Μάλφοϊ και πολλούς ακόμη. 

Στην επίσημη περιγραφή που έδωσε το MAX για την τηλεοπτική σειρά Harry Potter γράφονται τα εξής: "Οι ιστορίες από κάθε ένα από τα Harry Potter βιβλία της Rowling θα γίνουν μια δεκαετής σειρά που θα παραχθεί με την ίδια επιβλητική μαεστρία, αγάπη και φροντίδα για την οποία είναι γνωστό αυτό το παγκόσμιο franchise. Η σειρά θα διαθέτει ένα νέο καστ που θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς θαυμαστών, γεμάτη από τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους πολυαγαπημένους χαρακτήρες και τις θεαματικές τοποθεσίες που οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ έχουν αγαπήσει για πάνω από 25 χρόνια.

Κάθε σεζόν θα είναι αυθεντική ως προς τα πρωτότυπα βιβλία και θα φέρει τον Χάρι Πότερ και όλες εκείνες τις απίστευτες περιπέτειες σε ένα νέο κοινό σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πρωτότυπες, κλασικές και αγαπημένες ταινίες θα παραμείνουν στον πυρήνα του franchise και θα είναι διαθέσιμες για να τις παρακολουθήσει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο".

Η τηλεοπτική σειρά Harry Potter θα κάνει πρεμιέρα εντός του 2026 στο HBO και την υπηρεσία MAX.