Baby Reindeer: Η “αληθινή” Martha μηνύει το Netflix για δυσφήμιση – Το ποσό που ζητάει

Ζητάει εκατομμύρια από τον κολοσσό
07 Ιουνίου 2024 10:54
Baby Reindeer: Η “αληθινή” Martha μηνύει το Netflix για δυσφήμιση – Το ποσό που ζητάει

Η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η έμπνευση γύρω από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix, Baby Reindeer (Μικρό Ταρανδάκι), έκανε μήνυση εχθές στον κολοσσό και ζητάει αποζημίωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Fiona Harvey είπε δημόσια ότι ο χαρακτήρας της Martha, την οποία υποδύεται στο σόου η Jessica Gunning, είναι εμπνευσμένος από εκείνη και ζητάει από το Netflix 170 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Εκείνη κατηγορεί την υπηρεσία για συκοφαντική δυσφήμιση, αμέλεια και άλλων παραβιάσεων των δικαιωμάτων της.

Η μήνυση κατατέθηκε εχθές στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Η αγωγή της Harvey αναφέρει ότι το Netflix είπε «βάναυσα ψέματα» γι 'αυτήν στη σειρά Baby Reindeer.

Η Harvey συνέχισε λέγοντας ότι η παρουσίαση του Baby Reindeer ως μία αληθινή ιστορία, είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί στην ιστορία της τηλεόρασης.

Είναι ένα ψέμα, το οποίο αφηγούνται το Netflix και ο δημιουργός της σειράς Richard Gadd από απληστία και δίψα για δημοσιότητα. Είναι ένα ψέμα με στόχο να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές – αναφέρει η μήνυση.

Η Fiona Harvey εκτιμά πως δυσφημίστηκε και κατηγορεί το Netflix ότι της προκάλεσε ηθική βλάβη.

Όπως μαθαίνουμε από το Variety, εκπρόσωπος του Netflix είπε τα εξής: “σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Richard Gadd να πει την ιστορία του”.

Ο Richard Gadd είναι ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς, η οποία έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στην υπηρεσία και βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των charts παγκοσμίως. Η σύνοψη έλεγε τα εξής: Όταν ένας επίδοξος κωμικός κάνει μια πράξη καλοσύνης σε μια ευάλωτη γυναίκα, πυροδοτεί μια ασφυκτική εμμονή που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή και των δύο.