Η πιο τρελή φήμη για remake του Squid Game είναι τελικά αληθινή!

Κρατηθείτε γιατί εμπλέκεται το όνομα του σπουδαίου σκηνοθέτη David Fincher
25 Ιουνίου 2024 00:29
Η πιο τρελή φήμη για remake του Squid Game είναι τελικά αληθινή!

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος όταν σας μεταφέραμε μια ομολογουμένως τρελή φήμη -και κάτι παραπάνω- που αφορούσε το remake του Squid Game και τελικά ζούμε σε αυτό το παράξενο timeline όπου τελικά βγαίνει αληθινή.

Όπως μαθαίνουμε από το αποκλειστικό δημοσίευμα του The Playlist, το Netflix ετοιμάζει πράγματι το αγγλόφωνο remake της σειράς Squid Game δια χειρός David Fincher και μάλιστα θα είναι το επόμενό του project. Η είδηση αυτή ήρθε δια στόματος Robert Towne, του ανθρώπου πίσω από το βραβευμένο με Όσκαρ σενάριο του "Chinatown", ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Όλα αυτά έγιναν γιατί -κρατηθείτε οι σινεφίλ ειδικά- o Fincher έβαλε προσωρινά στον πάγο την τηλεοπτική prequel σειρά του "Chinatown", την οποία ετοίμαζε με τον Towne που αναπόφευκτα ανέλαβε την διασκευή του σεναρίου. 

Μάλιστα ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος αναφέρει ότι είχαν πανέτοιμο το σενάριο της σειράς "Chinatown" αλλά o Fincher βλέποντας την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Squid Game το 2021, του πήρε μόλις μερικούς μήνες να κάνει το μπάσιμο και να αλλάξει τον στόχο του και το επόμενό του project. Επίσης, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ο Fincher δουλεύει "σιωπηλά" στο remake του Squid Game τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το έχει αναλάβει και ένας γνωστός βρετανός σεναριογράφος, ο Dennis Kelly του "Utopia". 

H τελευταία ταινία του σκηνοθέτη των "Fight Club" και "The Social Network" ήταν το "The Killer" για λογαριασμό του Netflix, ενώ να αναφερθεί ότι είναι έμπειρος με τα αγγλόφωνα remake έχοντας φέρει εις πέρας τη διασκευή του "The Girl with the Dragon Tattoo". 

Πάντως η αρχική φήμη που είχε μεταφέρει ο Jeff Sneider εδώ επιβεβαιώνεται παρόλο που το Netflix δημόσια δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με remake της διασημότερης και πιο επιτυχημένης ξενόγλωσσης Original σειράς της υπηρεσίας. 

Mέχρι να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από το Netflix, θα έχουμε να περιμένουμε τη 2η σεζόν του Squid Game που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2024.