Το νέο καλοκαιρινό θρίλερ του Netflix σαρώνει αλλά διχάζει στα social media

Μπήκε στις κορυφαίες σε προβολές ταινίες όλων των εποχών του Netflix
20 Ιουνίου 2024 16:28
Το νέο καλοκαιρινό θρίλερ του Netflix σαρώνει αλλά διχάζει στα social media

Βλέποντάς το από πρώτη ματιά θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για μια ταινία από εποχές βιντεοκλάμπ που θα τη νοικιάζαμε για την Παρασκευή, θα την επιστρέφαμε πρωί Σαββάτου και μέχρι την Κυριακή θα είχαμε ξεχάσει τι έγινε. Τo "Under Paris" πέφτει σε αυτή την κατηγορία ταινίας και αποτελεί μια από τις νέες κυκλοφορίες του Netflix που ναι μεν διχάζουν το κοινό, αλλά είναι τόσο "guilty pleasure" (σ.σ. ένοχη απόλαυση) που σαρώνει σε προβολές! 

Το Under Paris, λοιπόν, είναι το νέο καλοκαιρινό blockbuster θρίλερ του Netflix που πολλοί στα social media περιγράφουν ως το "γαλλικό JAWS" και όχι άδικα. Έχει ανυποψίαστους κολυμβητές, μια καχύποπτη επιστήμονα και έναν μαινόμενο καρχαρία έτοιμο να κατασπαράξει ότι κολυμπά στον Σηκουάνα...ό,τι κινείται κάτω από το Παρίσι δηλαδή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το "Under Paris" βρίσκεται στην 8η θέση των trending ταινιών στην Ελλάδα, ενώ ήταν και ψηλότερα τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς κυκλοφόρησε στην υπηρεσία στις 5 Ιουνίου. Μέχρι τώρα σημειώνει και τρελά νούμερα προβολών μιας και το έχουν παρακολουθήσει για πάνω από 120 εκατομμύρια ώρες, μετρώντας πάνω από 70 εκατομμύρια προβολές.

Αυτή η επιτυχία του το κατατάσσει ήδη ανάμεσα στις καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες όλων των εποχών του Netflix! Αυτή τη στιγμή το Under Paris βρίσκεται στο Νο. 5 των καλύτερων ξενόγλωσσων Original ταινιών του Netflix, πίσω από το ισπανικό "The Platform" και το "Nowhere"

Παρά την επιτυχία οι κριτικοί και το κοινό εμφανίζονται διχασμένα, με τη μία πλευρά να το θεωρεί μάλλον ένα "ΟΚ" θρίλερ με σκορ 66% στο Rotten Tomatoes, ενώ το κοινό που την είδε να τη βρίσκει... σάπια ντομάτα στη γλώσσα του Rotten Tomatoes -κοινώς πατάτα για εμάς- με σκορ 31%. 

Την ταινία σκηνοθετεί ο Xavier Gens γνωστός από το "Gangs of London" και πρωταγωνιστεί η οσκαρική Bérénice Bejo στο ρόλο μιας θαλάσσιας βιολόγου, την οποία καλούν οι ειδικοί της γαλλικής κυβέρνησής για να ερευνήσει τις αναφορές που θέλουν έναν καρχαρία να καραδοκεί στον ποταμό Σηκουάνα. Την ίδια ώρα έπεται ένα τρίαθλο event και θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο για να καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν πάει και πολύ καλά. 

Το vibe και το σκηνικό της ταινίας ευνοείται φυσικά από το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και αποτελεί παράλληλα μια έμμεση διαφήμιση για τη χώρα στο κοινό του Netflix.