Πρώην ηθοποιός του “Mandalorian“ μηνύει τη Disney με τις πλάτες του Elon Musk

Η Gina Carano ζητάει τα ρέστα από τη Disney για την απόλυσή της από τη σειρά
07 Φεβρουαρίου 2024 19:03
Πρώην ηθοποιός του “Mandalorian“ μηνύει τη Disney με τις πλάτες του Elon Musk

Από το πουθενά κλιμακώνεται μια παλιά υπόθεση στο Χόλιγουντ και συγκεκριμένα αυτή της απόλυσης της Gina Carano από τη σειρά "The Mandalorian", στην οποία εμπλέκεται άμεσα και ο Elon Musk, ο οποίος δια αντιπροσώπου συγκρούεται με την Disney για ακόμη μια φορά.

Η Τζίνα Καράνο κατέθεσε αγωγή κατά της Lucasfilm και της Walt Disney Company για την απόλυσή της το 2021 από την spinoff σειρά του Star Wars, καθώς ισχυρίζεται ότι απολύθηκε αδίκως λόγω μερικών αφμιλεγόμενων αμαρτήσεων που έκανε στο τότε Twitter (νυν Χ). Σε ένα από τα tweets της είχε συγκρίνει το διχασμένο πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ με την ναζιστική Γερμανία. Στην επίσημη δημόσια δήλωσή της στο Χ η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς 'The Mandalorian" αναφέρει: "Η αλήθεια είναι ότι με καταδίωκαν από ό,τι δημοσίευα μέχρι και κάθε post που μου άρεσε επειδή δεν συμφωνούσα με την αποδεκτή αφήγηση της εποχής. Τα λόγια μου διαστρεβλώνονταν συστηματικά για να με δαιμονοποιήσουν και να με απανθρωποποιήσουν ως ακραία alt right. Επρόκειτο για μια εκφοβιστική εκστρατεία συκοφάντησης με στόχο να με φιμώσουν, να με καταστρέψουν και να με μετατρέψουν σε παράδειγμα".

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της Carano στο Χ, ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του, Elon Musk, κοινοποίησε και αυτός το tweet, σε μια προσπάθεια να ξεσηκώσει κι άλλους που θεωρούν ότι είχαν ίδιας αντιμετώπισης από τη Disney ή τις θυγατρικές της, με σκοπό να συμμετέχουν στην αγωγή. Με αυτόν τον τρόπο ο Musk επιβεβαίωσε ότι όλα τα δικαστικά έξοδα της Carano για την αγωγή της κατά της Disney θα γίνουν με έξοδα του Χ. 

Σύμφωνα με την αγωγή, οι αναρτήσεις της Carano έγιναν ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας και μακριά από τον χώρο εργασίας. Ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή "τόλμησε να εκφράσει τις δικές της απόψεις, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, και στάθηκε απέναντι στον διαδικτυακό όχλο των τραμπούκων που απαιτούσε τη συμμόρφωσή της με την ακραία προοδευτική ιδεολογία τους". 

Επίσης, κάνει λόγο ότι η Disney μερολήπτησε εναντίον της κάνοντας μάλιστα τα στραβά μάτια σε αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρών συμπρωταγωνιστών της, οι οποίοι -κατά την ίδια- είχαν αναρτήσει προσβλητικά posts εναντίον Ρεπουμπλικανών. Μάλιστα στην προκειμένη φέρνει ως παράδειγμα μια ανάρτηση του Pedro Pascal από το 2017 -ο οποίος υποδύεται τον "Mandalorian"- και είχε συγκρίνει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ με τον Χίτλερ. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη αντιπαράθεση του μεγιστάνα της Tesla και της Space X με την Disney, καθώς πέρυσι ο ψυχαγωγικός κολοσσός είχε αποσύρει τις διαφημίσεις του από την πλατφόρμα Χ, λόγω ενός αμφιλεγόμενου tweet που ο Musk είχε αποκαλέσει ως "την πραγματική αλήθεια". "Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν θέλετε να συμμετάσχετε στην αγωγή κατά της Disney", είπε στο σχετικό tweet του ο Musk. Η Carano ζητά αποζημίωση που θα καθοριστεί στη δίκη και δικαστική εντολή για την επαναφορά της στη σειρά, καθώς και αποζημίωση για ποινικές κυρώσεις.

Η Disney και η Lucasfilm δεν έχουν ακόμη σχολιάσει δημόσια την κατάσταση. Την εποχή της απόλυσής της, εκπρόσωπος της Lucasfilm χαρακτήρισε τις αναρτήσεις της Carano ως "αποτρόπαιες και απαράδεκτες".

Για την ιστορία η Carano υποδυόταν την Cara Dune στο "The Mandalorian" μία βασική χαρακτήρας στο πλάι του Din Djarin και του Greef Carga (του αείμνηστου Carl Weathers) για δύο ολόκληρες σεζόν. Η απόλυσή της είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί και μια spinoff σειρά με πρωταγωνίστρια την ίδια, με τίτλο "Rangers of the New Republic".