Ανακοινώθηκε νέα σειρά από τους δημιουργούς του Game of Thrones

Και θα παίξει μέσα από τη “συχνότητα” του Netflix
03 Φεβρουαρίου 2024 15:44
Ανακοινώθηκε νέα σειρά από τους δημιουργούς του Game of Thrones

Οι δημιουργοί του Game of Thrones ετοιμάζουν μία ολοκαίνουργια σειρά και θα πάρουν ένα πολύ διαφορετικό ύφος σε σχέση με το σόου του HBO. Πιο συγκεκριμένα, οι David Benioff και D.B. Weiss έδωσαν τα χέρια με το Netflix για να ετοιμάσουν μαζί το Death by Lightning που θα επικεντρώνεται στη δολοφονία του 20ου προέδρου των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η σειρά θα εστιάσει στη δολοφονία του James Garfield, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 1881 στο New Jersey της Αμερικής. Μάλιστα, έχουν βρεθεί ήδη τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς, αφού έγινε γνωστό ότι θα πρωταγωνιστεί ο Michael Shannon (Man of Steel, Knives Out) και ο Matthew Macfadyen του Succession.

Η περιγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix αναφέρει τα εξής: “Το Death by Lightning είναι μια δραματική σειρά που ζωντανεύει την επική και πιο παράξενη αληθινή ιστορία του James Garfield, του 20ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, και του μεγαλύτερου θαυμαστή του, Charles Guiteau- του άντρα που θα ερχόταν να τον σκοτώσει”.

Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για τον James Garfield σύμφωνα με το Wikipedia:

Αμερικανός στην υπηκοότητα, ήταν πολιτικός και πρόεδρος των ΗΠΑ. Πολέμησε κατά τον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861-65) στον στρατό των Βορείων και έφτασε στον βαθμό του αντιστρατήγου. Αργότερα παραιτήθηκε από τον στρατό και εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το 1876 έγινε αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εξελέγη στις προεδρικές εκλογές του 1880. Στις 7 Μαρτίου 1881 ανέλαβε καθήκοντα πρόεδρου των ΗΠΑ.

Πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου 1881, λίγους μήνες μετά από επιπλοκές σοβαρού τραυματισμού του, μετά από απόπειρα δολοφονίας του στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαλτιμόρης, στις 2 Ιουλίου του ιδίου έτους.

Ο Mike Makowsky του Bad Education θα γράψει το σενάριο και θα επιβλέπει τα πάντα γύρω από το project, ενώ θα βρίσκεται και στην παραγωγή μαζί με τους Benioff, Weiss και Bernie Caulfield (Game of Thrones, 3 Body Problem).

Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι David Benioff και D.B. Weiss ετοιμάζουν μία ακόμα σειρά για το Netflix, το 3 Body Problem, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αυτόν τον Μάρτιο.