Netflix: Έρχονται δύο νέες ελληνικές σειρές πολύ σύντομα στην πλατφόρμα - Ποιες είναι

Το ελληνικό περιεχόμενο της streaming υπηρεσίας εμπλουτίζεται με δύο παραγωγές του ΑΝΤ1+
07 Ιανουαρίου 2024 15:41
Netflix: Έρχονται δύο νέες ελληνικές σειρές πολύ σύντομα στην πλατφόρμα - Ποιες είναι

Το "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (καμία σχέση με την συνώνυμη ταινία Bradley Cooper που κυκλοφόρησε πρόσφατα) έκανε την αρχή στην υπηρεσία του Netflix, γράφοντας ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που φιλοξενείται στην δημοφιλέστερη streaming πλατφόρμα του κόσμου. Τωρα, όμως ήρθε η ώρα να προστεθούν σε περίπου μία εβδομάδα από σήμερα δύο ολοκαίνουργιες τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες και οι δύο είναι σε παραγωγή του ANT1. 

Αναφερόμαστε φυσικά στην ντραμεντί "Σέρρες" του Γιώργου Καπουτζίδη και στην αστυνομική σειρά μυστηρίου, "Σώσε Με" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, οι οποίες αποτέλεσαν μερικές από τις πρώτες σειρές του ΑΝΤ1+, της συνδρομητικής streaming πλατφόρμας του καναλιού του Αμαρουσίου. H διάθεσή τους θα γίνει στο Netflix στις 15 Ιανουαρίου

"Οι Σέρρες συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Netflix! Από τις 15 Ιανουαρίου", ανακοίνωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης μέσα από τα stories του στο Instagram, ο οποίος σε επόμενο story ανέφερε ότι και το "Σώσε με" μπαίνει στην πλατφόρμα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράφει το σενάριο της σειράς «Σέρρες» και ο Σταμάτης Πατρώνης τη σκηνοθεσία. 

"Το “Σώσε με” σύντομα στο Netflix… μεγάλη χαρά", έγραψε σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Συριόπουλος, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς. Ο Πιέρρος Ανδρακάκος ανέλαβε τη σκηνοθεσία στη συγκεκριμένη, ενώ υπογράφει και το σενάριο, μαζί με τους Δημήτρη Σίμο και Βαγγέλη Νάση. 

Για την ιστορία, το "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 17 Μαρτίου 2023 και έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που προβλήθηκε στην πλατφόρμα. Μέσα από τα επίσημα στοιχεία τηλεθέασης και προβολών που δημοσίευσε το Netflix για όλες του τις παραγωγές, το "Maestro" βρέθηκε στην 403η θέση ανάμεσα σε πάνω από 18.200 τίτλους, σημειώνοντας 41.100.000 ώρες παρακολούθησης

Λίγα λόγια για τις νέες ελληνικές σειρές του Netflix

Στις «Σέρρες», «ο Οδυσσέας ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά", σύμφωνα με τόσα αναφέρει η επίσημη σύνοψη του ΑΝΤ1+.

Στο «Σώσε με», μια μοναχική καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. 

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Το πτώμα της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. 

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Σενάριο: Δημήτρης Σίμος, Πιέρρος Ανδρακάκος, Βαγγέλης Νάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΝΤΕΝΝΑ STUDIOS
Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.