Loki: Αποσύρεται ο Tom Hiddleston από το MCU; Η δήλωση που έκανε μετά το φινάλε της σειράς

Το φινάλε της 2ης σεζόν του Loki κλείνει ένα κεφάλαιο για τον 42χρονο ηθοποιό
11 Νοεμβρίου 2023 14:57
Loki: Αποσύρεται ο Tom Hiddleston από το MCU; Η δήλωση που έκανε μετά το φινάλε της σειράς

Το φινάλε της 2ης σεζόν του LOKI προβλήθηκε και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές από τους fans της Marvel, αλλά και από τους κριτικούς με το σκορ στο Rotten Tomatoes να βρίσκεται στο 82%. 

Με την απεργία των ηθοποιών να έχει λήξει και να επιτρέπεται να μιλήσουν πλέον για τα projects της Marvel, ο Tom Hiddleston βρέθηκε καλεσμένος στο The Tonight Show και μίλησε για το τέλος της σειράς του, προσπαθώντας με επιτυχία να μην σποιλάρει καθόλου τι γίνεται. 

Τα λόγια του όμως φάνηκαν να παραπέμπουν στο γεγονός ότι ο Hiddleston αποσύρεται από τον ρόλο του Loki, καθώς όπως δήλωσε "Όλα κλείνουν τον κύκλο τους". Αναφέρθηκε στο ότι το τελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν κλείνει την ιστορία της πρώτης και της δεύτερης, ενώ συνέχισε να μιλάει για τον ρόλο του Λόκι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αφήνοντας να εννοεί ότι αποσύρεται ίσως προσωρινά από το MCU, όπως έκανε ο "αδερφός" του, Chris Hemsworth μετά το Thor: Love & Thunder

"Είναι επίσης το κλείσιμο έξι ταινιών, 12 επεισοδίων και 14 ετών της ζωής μου. Ήμουν 29 ετών όταν πήρα το ρόλο, είμαι 42 ετών τώρα. Ήταν ένα ταξίδι. Νομίζω ότι στο φινάλε υπάρχουν αντηχήσεις και απόηχοι από κάθε εκδοχή του Λόκι που έχω υποδυθεί. Και νομίζω, χωρίς να το προδώσω, ότι το επεισόδιο ονομάζεται "Glorious Purpose". Αν θυμάστε στην πρώτη ταινία των Avengers, ο Λόκι κατεβαίνει στη Γη. Κοιτάξτε κατευθείαν τον Σαμ Τζάκσον. Βλέπω τον Νικ Φιούρι και λέω 'Είμαι ο Λόκι του Άσγκαρντ'. Είμαι επιφορτισμένος με έναν ένδοξο σκοπό". Και είναι αλαζόνας και υπερόπτης και έχει το δικαίωμα και είναι πληθωρικός και θέλει να κατακτήσει τον κόσμο." είπε ο Hiddleston. 

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξής του Hiddleston στο The Tonight Show: 

Δήλωσε επίσης ότι: "Στην αρχή της 1ης σεζόν, ο Mobius, τον οποίο υποδύεται ο Owen Wilson, ο καλύτερος όλων των εποχών, ουσιαστικά δείχνει στον Loki ότι ο ένδοξος σκοπός ήταν μια πλάνη και παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό νομίζω ότι ήταν το πιο συναρπαστικό πράγμα σε αυτή τη σειρά ήταν να βλέπουμε τον Λόκι να προσπαθεί να ξανασκεφτεί και να ξαναβρεί αυτή την αίσθηση του σκοπού, με την οποία όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε.

Νομίζω ότι όλοι αναρωτιόμαστε αν είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ιστορία, αν π.χ. μια λεοπάρδαλη μπορεί να αλλάξει τα σημάδια της; Έχουμε ελεύθερη βούληση; Και ασκώντας την ελεύθερη βούλησή σας κάνετε επιλογές στη ζωή σας, είτε παίρνετε έναν σκέτο καφέ είτε έναν λάτε είτε έναν καπουτσίνο. Αυτή είναι μια επιλογή. Θέλω να πω, είναι μια μικρή επιλογή. Κάθε επιλογή που κάνετε προσθέτει στην εικόνα της ζωής σας και αυτές οι επιλογές τροφοδοτούν τον σκοπό σας και νομίζω ότι όλοι μας ως άνθρωποι θέλουμε να έχουμε ευτυχισμένες ζωές, αλλά ότι θέλουμε επίσης ζωές με σκοπό. Και αυτό είναι πραγματικά αυτό για το οποίο μιλάει η εκπομπή".

Πάντως μετά το φινάλε της 2ης σεζόν ο Loki αποκτά έναν νέο πανίσχυρο και άκρως σημαντικό ρόλο για το Multiverse και ολόκληρο το MCU, επομένως φαντάζει δύσκολο το να μην επιστρέψει, ειδικά όταν το Avengers: Secret Wars είναι στον ορίζοντα.