Stranger Things 5: Ανησυχείτε για την ηλικία των πρωταγωνιστών; Ο σκηνοθέτης της σειράς απαντά

Αποστομωτική απάντηση σε όσους ανησυχούν από τον Shawn Levy
24 Οκτωβρίου 2023 19:16
Stranger Things 5: Ανησυχείτε για την ηλικία των πρωταγωνιστών; Ο σκηνοθέτης της σειράς απαντά

Επειδή ακόμη δεν υπάρχει φως στο τούνελ στην απεργία των ηθοποιών και του συνδικάτου SAG-AFTRA, το ίδιο συμβαίνει και με το χρονοδιάγραμμα των γυρισμάτων της 5ης και τελευταίας σεζόν του Stranger Things του Netflix. 

Οι ιθύνοντες του Netflix σχεδιάζουν βέβαια αυτόν τον καιρό ένα πλάνο για να αρχίσουν τα γυρίσματα το συντομότερο δυνατόν, αμέσως μόλις υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ SAG-AFTRA και AMPTP (Χολιγουντιανά στούντιο). Οι σεναριογράφοι του Stranger Things, επίσης, εργάζονται ήδη στο να τελειώσει το σενάριο αν και βλέπουν ότι τα πράγματα κυλούν έτσι ώστε να έχουν περίσσιο χρόνο να γράψουν την ιστορία του φινάλε όσο καλύτερα γίνεται, όπως έγινε με το Stranger Things 4 κατά τη περίοδο της πανδημίας. 

Βέβαια, μια ανησυχία επικρατεί στους fans της σειράς του Netflix και αφορά την ηλικία των νεαρών (για πόσο ακόμη;) πρωταγωνιστών, οι οποίοι πλέον όλοι τους είναι ενήλικες και στην πραγματικότητα δεν πείθουν ότι είναι παιδιά γυμνασίου. Το πρόβλημα αυτό κλήθηκε να το αντιμετωπίσει η παραγωγή του Stranger Things και στην 4η σεζόν, η οποία γυρίστηκε με μεγάλα διαστήματα παύσης μεταξύ τους.

Αυτός που δεν φαίνεται να ανησυχεί για αυτό το θέμα είναι ο Shawn Levy, σκηνοθέτης των επεισοδίων και παραγωγός της σειράς, ο οποίος απάντησε με αποστομωτικό τρόπο σε όσους λένε ότι θα παραείναι μεγάλα τα τσακάλια της παρέας του Hawkins όταν τα ξαναδούμε. 

Μιλώντας στο Variety, ο Levy θέλησε να απευθυνθεί σε όλους όσους αμφισβητούν την παραγωγή της σειράς στο να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο λέγοντας: 

Έχουμε ήδη παρακολουθήσει το cast της σειράς μας να μεγαλώνει στο προσκήνιο, και μεταξύ 12 και 22 ετών, κάθε άνθρωπος αλλάζει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό το πέρασμα του χρόνου σίγουρα δεν βοηθάει. Παρόλα αυτά, το τμήμα κομμώσεων, μακιγιάζ και ενδυματολογίας μας είναι αρκετά αξιόλογο, με τη χρήση κοστουμιών, περούκας και μακιγιάζ. Επίσης, η δεκαετία του '80 είναι φίλη μας στο να επιστρέψουν αυτοί οι νεαροί ενήλικοι ηθοποιοί στους εμβληματικούς χαρακτήρες του Χόκινς. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Και ξέρω ότι οι ηθοποιοί μας ανυπομονούν να επιστρέψουν στη δουλειά, όπως και εμείς οι υπόλοιποι.

Λίγα λόγια για την 5η σεζόν του Stranger Things

O σκηνοθέτης Shawn Levy που θα επιστρέψει για να αναλάβει ένα επεισόδιο του Stranger Things 5, είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα μια ηχηρή δήλωση. Μιλώντας στο TotalFilm ανέφερε ότι η 5η σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο τολμηρή από όλες τις προηγούμενες: "Μιλάμε για μια πολύ μεγάλης κλίμακας, κινηματογραφική αφήγηση που τυχαίνει να τη λέμε τηλεοπτική σειρά. Το Stranger Things 5 θα είναι όσο μεγάλες είναι και οι blockbuster ταινίες που βλέπετε στο σινεμά.

Στα νεότερα της παραγωγής του Stranger Things 5, μάθαμε ότι η Linda Hamilton, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Terminator" θα παίξει στη νέα σεζόν, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε τον ρόλο της. Επίσης, ο Dan Trachtenberg, γνωστός από τις ταινίες "10 Cloverfield Lane" και "Prey", θα σκηνοθετήσει ένα από τα νέα επεισόδια.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven/Jane), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Matthew Modine (Dr. Brenner), Robert Englund (Victor Creel), και Jamie Campbell Bower (Vecna/Henry/One).

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα το Stranger Things 5 στο Netflix.