Stranger Things 5: Αυτά είναι τα νεότερα για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Όσο συνεχίζεται η απεργία
19 Οκτωβρίου 2023 14:10
Stranger Things 5: Αυτά είναι τα νεότερα για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Η απεργία του συνδικάτου των ηθοποιών SAG-AFTRA συνεχίζεται και δυστυχώς κρατάει δεμένα τα χέρια του Netflix για να βάλει μπρος επιτέλους στα γυρίσματα του Stranger Things 5, παρά το ότι οι σεναριογράφοι έχουν αρχίσει να δουλεύουν εντατικά στο σενάριο εδώ και αρκετές εβδομάδες, που επιλύθηκαν οι διαφωνίες τους με τα στούντιο του Χόλιγουντ. 

Παρόλη αυτή την κατάσταση, μια σημαντική και με θετικό πρόσημο ενημέρωση έρχεται για την κατάσταση της παραγωγής της 5ης και τελευταίας σεζόν του Stranger Things δια στόματος του σκηνοθέτη, Shawn Levy. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο The Wrap, ο παραγωγός και σκηνοθέτης του Stranger Things ανέφερε ότι τα αδέρφια Matt και Ross Duffer δουλεύουν σκληρά από τότε που έληξε η απεργία των σεναριογράφων και πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει και η απεργία των ηθοποιών: 

Μπορώ να πω ότι ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα το συντομότερο δυνατό. Πρέπει πρώτα να λυθεί η απεργία των ηθοποιών. Οι Duffers δουλεύουν σκληρά από τότε που έληξε η απεργία των σεναριογράφων. Είμαστε απασχολημένοι σε ένα σωρό μέτωπα, επειδή έχουμε επίσης την παράσταση Stranger Things που ανοίγει σύντομα στο Λονδίνο. Είναι υπέροχο. Είναι απίστευτο. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε - οι ηθοποιοί μας, το συνεργείο μας. Όλοι όχι μόνο πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους γιατί έχουμε πολλές εκατοντάδες μέλη του συνεργείου που δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν τα προς το ζην από τότε που ξεκίνησαν οι απεργίες, αλλά θα ξεκινήσουμε γυρίσματα πολύ σύντομα μετά το τέλος της απεργίας των ηθοποιών.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει το Netflix Geeked Week event, ταυτόχρονα με την Stranger Things Day και πιθανολογείται ότι ίσως μάθουμε κάτι σχετικό με την 5η σεζόν.

Επίσης ο σκηνοθέτης Shawn Levy που θα επιστρέψει για να αναλάβει ένα επεισόδιο του Stranger Things 5, είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα μια ηχηρή δήλωση. Μιλώντας στο TotalFilm ανέφερε ότι η 5η σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο τολμηρή από όλες τις προηγούμενες: "Μιλάμε για μια πολύ μεγάλης κλίμακας, κινηματογραφική αφήγηση που τυχαίνει να τη λέμε τηλεοπτική σειρά. Το Stranger Things 5 θα είναι όσο μεγάλες είναι και οι blockbuster ταινίες που βλέπετε στο σινεμά.

Στα νεότερα της παραγωγής του Stranger Things 5, μάθαμε ότι η Linda Hamilton, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Terminator" θα παίξει στη νέα σεζόν, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε τον ρόλο της. Επίσης, ο Dan Trachtenberg, γνωστός από τις ταινίες "10 Cloverfield Lane" και "Prey", θα σκηνοθετήσει ένα από τα νέα επεισόδια.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven/Jane), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Matthew Modine (Dr. Brenner), Robert Englund (Victor Creel), και Jamie Campbell Bower (Vecna/Henry/One).

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα το Stranger Things 5 στο Netflix.