Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γνωστός για το ρόλο του στη σειρά “Δύο Ξένοι“

Σε ηλικία 60 ετών
17 Οκτωβρίου 2023 18:44
Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γνωστός για το ρόλο του στη σειρά “Δύο Ξένοι“

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος σήμερα Τρίτη (17/10), καθώς τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, Ηρακλής Τσαγκάρης. 

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Είχε υποβληθεί σε χειρουσττική επέμβαση και παρέμενε στην Εντατική δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. “Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας – Γεώργιος Μανθόπουλος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του”, αναφέρει το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Ο ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός στα 90s από την συμμετοχή του στη σειρά "Δύο Ξένοι" υποδυόμενος τον Αία, τον αφελή σύντροφο της Μαρίνας Κουντουράτου που υποδυόταν η Εβελίνα Παπούλια. Ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά που σκηνοθετούσε ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς (Νίκος Σεργιανόπουλος) και η φράση “βρε Αία, βρε Αία” στην επίμαχη εμβληματική σκηνή έχει αφήσει τη δική της ιστορία στους Δύο Ξένους, την ελληνική τηλεόραση αλλά και την ποπ κουλτούρα γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποσυρθεί από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια και ασχολούνταν με τον τουρισμό καθώς διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα στην Βουλγαρία. 

Λίγα λόγια για τον Αία Μανθόπουλο

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται ρόλοι σε ελληνικές σειρές, όπως «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996), «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε guest εμφανίσεις από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Ντούμπλαρε στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Έπαιξε στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Καθλίν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

H τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά "Το Κόκκινο Ποτάμι" του καναλιού Open.