House of the Dragon 2η σεζόν: Ευχάριστα νέα για την προγραμματισμένη κυκλοφορία του

Μιας και η απεργία των σεναριογράφων έληξε
28 Σεπτεμβρίου 2023 14:26
House of the Dragon 2η σεζόν: Ευχάριστα νέα για την προγραμματισμένη κυκλοφορία του

Μιας και η απεργία των σεναριογράφων του Writer's Guild of America έληξε, πολλές παραγωγές θα αρχίζουν να παίρνουν ξανά μπρος, αν και παραμένει το εμπόδιο της απεργίας των ηθοποιών και του συνδικάτου SAG-AFTRA. Μια σπάνια περίπτωση ανάμεσα στις σειρές του Χόλιγουντ ήταν η 2η σεζόν του House of the Dragon του HBO, η οποία μπόρεσε να συνεχίσει τα γυρίσματά της, λόγω της βρετανικής καταγωγής των περισσότερων ηθοποιών του cast. 

Τώρα, χάρη στο ρεπορτάζ του Variety μαθαίνουμε ότι τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου 2ου κύκλου του House of the Dragon ολοκληρώθηκαν εν μέσω των απεργιών, διότι τα σενάρια ήταν γραμμένα από πριν και η παραγωγή είχε υπογράψει συμβόλαιο με το αντίστοιχο βρετανικό συνδικάτο ηθοποιών. 

Επομένως, όλα βαίνουν καλώς στο αρχικό χρονοδιάγραμμα του HBO ούτως ώστε ο νέος κύκλος της prequel σειράς του Game of Thrones να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024 και να μην καθυστερήσει περαιτέρω. 

Το HBO επιβεβαίωσε την προσθήκη των πρώτων τεσσάρων νέων ηθοποιών στο cast του νέου κύκλου, που θα πλαισιώσουν τις βασίλισσες Alicent και Rhaenyra των Olivia Cooke και Emma D'Arcy, και είναι οι: Simon Russell Beale, Freddie Fox, Gayle Rankin και Abubakar Salim.

Μάθαμε επίσης ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα περιλαμβάνει λιγότερα επεισόδια από τα 10 που περιλάμβανε η 1η σεζόν. Επίσης οι συντελεστές του HBO και της σειράς οραματίζονταν εξ αρχής μια ιστορία που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις σεζόν. Λόγω αυτού, ο showrunner Ryan Condal μαζί με τον δημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό, George R.R. Martin, έχουν σχεδιάσει από πριν την 3η σεζόν του House of the Dragon, η οποία μάλιστα έχει πάρει το "πράσινο φως" από το HBO.