17 Κλωστές: Ολοκληρώθηκε μέρος των γυρισμάτων της νέας σειράς σκηνοθεσίας Σωτήρη Τσαφούλια

Η νέα σειρά της Cosmote TV θα παρουσιάσει το αγριότερο έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα
21 Ιουνίου 2023 09:01
17 Κλωστές: Ολοκληρώθηκε μέρος των γυρισμάτων της νέας σειράς σκηνοθεσίας Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, δημιουργός της λατρεμένης αστυνομικής σειράς "Έτερος Εγώ", επιστρέφει με ένα νέο σήριαλ ονόματι "17 Κλωστές" στην Cosmote TV για να διηγηθεί το αγριότερο "άγνωστο" έγκλημα που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. 

Σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Μάιο ότι τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει στα Κύθηρα και πλέον ολοκληρώθηκε το κομμάτι αυτό, όπως ανακοίνωσε σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο Τσαφούλιας που είναι ο σκηνοθέτης των έξι επεισοδίων σειράς. Φυσικά τη συνόδεψε με μια φωτογραφία όπου συμμετείχε τόσο αυτός όσο και η παραγωγή, διάφοροι συντελεστές, ηθοποιοί και κομπάρσοι.

"Τα γυρίσματα στα Κύθηρα ολοκληρώθηκαν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους του υπέροχου αυτού νησιού, για την απίστευτη υποστήριξη και αγάπη που μας έδειξαν. Συνεχίζουμε Πειραιά." έγραψε στο Facebook post του ο Τσαφούλιας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων ολοκληρώθηκαν στον τόπο όπου λαμβάνει χώρα η ιστορία της σειράς "17 Κλωστές" σχεδόν 100 χρόνια μετά. Η παραγωγή θα μεταφερθεί σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά για τα υπόλοιπα μέρη που απομένουν να γυριστεί. 

Δείτε την ανάρτησή του: 

 

Η νέα σειρά που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη και αντλεί τα γεγονότα από την αιματηρή ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909, που αποτελεί το αγριότερο έγκλημα που καταγράφηκε ποτέ στα χρονικά της Ελλάδας

Πιο συγκεκριμένα θα καταγράψει το χρονικό της μεγαλύτερης μαζικής δολοφονίας που έγινε ποτέ γνωστή στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Αρώνη-Λαγωνάρη. Η πλοκή θα περιστρέφεται γύρω από τον ψυχισμό ενός ανθρώπου που ένιωσε την αδικία και την απόρριψη να τον πνίγουν και οδηγήθηκε στο να διαπράξει το πιο ειδεχθές έγκλημα. Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, που είχε υπογράψει και το σενάριο της επιτυχημένης σειράς του Mega, "Το Νησί", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Μάλιστα η Παπαοικονόμου λέγεται ότι πήρε ειδική άδεια από τον συγγραφέα Δημάκη για να διασκευάσει όπως θέλει την ιστορία του βιβλίου. 

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία των «17 Κλωστών» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Ποιοι παίζουν στη σειρά; 

Πρωταγωνιστής της σειράς θα είναι ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Πάνος Βλάχος. Μαζί του θα συμμετέχει ένα all-star cast Ελλήνων ηθοποιών με τους: Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστο Βελιάνο, Κωνσταντίνο Γώγουλο, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνο Σειραδάκη, Νικόλα Δροσόπουλο και Τάσο Σωτηράκη.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι Πυγμαλίων ΔαδακαρίδηςΘράσος Σταθόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Γιάννης Βουλγαράκης, Φώτης Πέτσος, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Ροζής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κώνσταντίνος Τσεντούρος και Άπος Κυπραίος.

Πόσα επεισόδια και πότε κάνει πρεμιέρα

Η σειρά 17 Κλωστές θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, άρα αναμένεται στο διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023. 

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται στα Κύθηρα και την Αττική. Οι "17 Κλωστές" είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την Tanweer Productions.