Black Mirror: O δημιουργός της σειράς έγραψε επεισόδιο χάρη στο ChatGPT

Και μίλησε για το πώς αντέδρασε στο αποτέλεσμα του AI chatbot
07 Ιουνίου 2023 09:12
Black Mirror: O δημιουργός της σειράς έγραψε επεισόδιο χάρη στο ChatGPT

Η σειρά Black Mirror είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τα φουτουριστικά και κυρίως δυστοπικά σενάρια που παρουσιάζει μέσα από τις αυτοτελείς ιστορίες της και ένα από τα κεντρικά θέματα που έχουν θιχτεί είναι αυτό της τεχνητής νοημοσύνης. Μόνο που πλέον ζούμε στην άνθιση της ΑΙ, η οποία μέσω chatbots όπως αυτό του ChatGPT αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. 

Ο Charlie Brooker, δημιουργός του Black Mirror παραδέχθηκε ότι έκανε την πιο "Black Mirror" κίνηση που έκανε ποτέ καθώς επιχείρησε να γράψει επεισόδιο για την επερχόμενη σεζόν της σειράς χάρη στο ChatGPT. Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Brooker είπε ότι έπαιξε λιγάκι με το ChatGPT μόνο που το τελικό αποτέλεσμα του σεναρίου ήταν "για τα μπάζα". 

"Έπαιξα λιγάκι με το ChatGPT. Το πρώτο πράγμα που του έδωσα εντολή ήταν "φτιάξε μου ένα επεισόδιο του Black Mirror" και μου έβγαλε κάτι που, εκ πρώτης όψεως έμοιαζε πιστευτό, αλλά με τη δεύτερη ματιά ήταν απλώς σκατά. Επειδή το μόνο που κάνει είναι να ψάξει τις συνόψεις των επεισοδίων του Black Mirror και να τις ανακατέψει μεταξύ τους. Και εαν πας λίγο παρακάτω βλέπεις ότι 'Ωχ δεν υπάρχει καμιά καινούργια ιδέα εδώ." είπε ο Brooker. 

Παρόλα αυτά ο Brooker δήλωσε ότι τελικά η ΑΙ τον βοήθησε να γράψει την επερχόμενη σεζόν του Black Mirror καθώς έτσι εντόπισε ποιες είναι οι κλισεδιές της: "Γνωρίζω ότι έχω γράψει πολλά επεισόδια που τελικά καταλήγουν σε "Μα βρισκόταν σε έναν υπολογιστή όλη αυτήν την ώρα". Οπότε σκέφτηκα ότι θα αφαιρέσω κάθε στοιχείο του τι νομίζω ότι αποτελείται ένα επεισόδιο του Black Mirror. 

Δεν έχει νόημα να γράφεις μια αυτοτελή σειρά χωρίς να μπορείς να σπάσεις τους δικούς σου κανόνες. Είναι σα να σου ρίχνουν ένα ωραίο, κρύο ποτήρι νερό στα μούτρα.

Η επίσημη σύνοψη της 6ης σεζόν αναφέρει: Διεστραμμένες ιστορίες και απειλές που διαδραματίζονται σε πολλές εποχές επιφυλάσσουν αμέτρητες εκπλήξεις στην πιο απρόβλεπτη σεζόν της αυτοτελούς σειράς.

Πρόσφατα μάθαμε και τους τίτλους των πέντε επεισοδίων του νέου κύκλου και είναι τα εξής: Επεισόδιο 1 – Τίτλος: Joan is Awful, Επεισόδιο 2 – Τίτλος: Loch Henry, Επεισόδιο 3 – Τίτλος: Beyond the Sea, Επεισόδιο 4 – Τίτλος: Mazey Day, Επεισόδιο 5 – Τίτλος: Demon 79

Στη νέα σεζόν πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton, Rory Culkin, Zazie Beetz, Clara Rugaard, Danny Ramirez, Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley, David Shields, Samuel Blenkin, Myha'la Herrold, Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan, Salma Hayek, Annie Murphy, Michael Cera, Rob Delaney, Ben Barnes και Himesh Patel.

Το Black Mirror: Season 6 (Μαύρος Καθρέφτης: Σεζόν 6) θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Ιουνίου.