Αυτά είναι μερικά από τα πιο “καμμένα“ επεισόδια του Black Mirror

H επιστροφή της πολυαγαπημένης σειράς είναι γεγονός
14 Ιουνίου 2023 13:43
Αυτά είναι μερικά από τα πιο “καμμένα“ επεισόδια του Black Mirror

Από αλληγορικές δυστοπίες μέχρι τους εφιάλτες που μπορεί να προκαλέσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας, κάθε επεισόδιο του Black Mirror λειτουργεί σε πολλά, διαφορετικά και κυρίως τρομακτικά επίπεδα. Ο δημιουργός της σειράς, Charlie Brooker, εξερευνά το σκοτάδι που βρίσκεται μέσα στον ανθρώπινο ψυχισμό και μας τοποθετεί σε κόσμους όπου οι βαθύτερες επιθυμίες και φόβοι μας έρχονται σε σύγκρουση.

Επειδή, όμως η 6η σεζόν είναι προ των πυλών, με πέντε νέα επεισόδια-ιστορίες, σας ετοιμάσαμε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα. Στο συγκεκριμένο άρθρο σας προτείνουμε μερικά από τα επεισόδια που θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύουν καλύτερα την σειρά.


«Nosedive» - Season 3, Episode 1

Ζείτε σε μία κοινωνία όπου οι άνθρωποι βαθμολογούν όλες τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις σε μια κλίμακα πέντε αστέρων. Η αξία του ατόμου δηλαδή καθορίζεται από τα πόσα αστεράκια έχει στα social media του. Αν πέσετε κάτω από 2.2 αστέρια, μπορείτε να χάσετε μέχρι και την δουλειά σας, ενώ από την άλλη, αν καταφέρετε να κρατήσετε το σκορ σας πάνω από 4.5 θα έχετε την δυνατότητα να αγοράζετε υπερπολυτελή σπίτια.

Το Nosedive είναι μία ξεκάθαρη σάτιρα απέναντι στην εμμονή με την εικόνα που θέλουμε να παρουσιάζουμε στα διαδικτυακά μας προφίλ αναζητώντας την αποδοχή των υπολοίπων μέσα από likes και καρδούλες.

«San Junipero» - Season 3, Episode 4

Βρισκόμαστε στο 1987, η πιο ντροπαλή και συνεσταλμένη Yorkie συναντά την σεξουαλικά απελευθερωμένη και εξωστρεφή Kelly, σε μια παραθαλάσσια πόλη που ονομάζεται San Junipero. Εκεί, θα αποκτήσουν μία πιο στενή και ρομαντική σχέση.

Το San Junipero, ξεφεύγει λιγάκι από το σκοτεινό ύφος των υπολοίπων επεισοδίων και μας αποκαλύπτει μία πιο ευαίσθητη ιστορία ανάμεσα σε 2 ανθρώπους, εξερευνώντας θεματικές ζωής και θανάτου αλλά και την γοητεία της αιώνιας αγάπης.

«The Entire History of You» - Season 1, Episode 3

Με μία αναπτυγμένη τεχνολογικά συσκευή η οποία μπορεί να εμφυτευτεί πίσω από το αυτί του ανθρώπου, μπορείς να καταγράψεις και στη συνέχεια να παίξεις σε μία οθόνη, μέσα από τα μάτια σου όλες τις αναμνήσεις σου.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο επικεντρώνεται στην καταστροφική φύση της εμμονής, της ζήλιας, αλλά κυρίως τις επικίνδυνες συνέπειες μίας κοινωνίας που αρέσκεται να καταγράφει την κάθε στιγμή.

«Black Museum» - Season 4, Episode 6

Η Nish, είναι μία γυναίκα που τυχαία επισκέπτεται το Black Museum. Εκεί, θα ακούσει ιστορίες για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα του.

Το Black Museum, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα επεισόδια της σειράς, εξερευνά θεματικές όπως αυτές της δικαιοσύνης και τιμωρίας αλλά και τις γκρίζες ηθικές ζώνες που προκύπτουν όταν η τεχνολογία και η ανθρώπινη φύση μπλέκονται μεταξύ τους. Επίσης, περιλαμβάνει easter eggs αλλά και αναφορές από τα προηγούμενα επεισόδια της ανθολογικής σειράς.

«Playtest» - Season 3, Episode 2

Ένας νεαρός άντρας δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό βιντεοπαιχνίδι virtual-reality το οποίο εκμεταλλεύεται τους χειρότερους φόβους του παίκτη. Το παιχνίδι όμως σύντομα γίνεται πιο τρομακτικό από ό,τι θα περίμενε ενώ οι γραμμές μεταξύ πραγματικότητας και προσομοίωσης θολώνουν.

Το Playtest χρησιμοποιεί τα στοιχεία τρόμου καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο της σειράς, επιθυμώντας παράλληλα να ανοίξει την συζήτηση σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην ψυχολογία μας.

«White Christmas» - Season 2, Episode 4

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Joe Potter και ο Matt Trent, ζουν μαζί σε μία καμπίνα για 5 χρόνια μιλώντας ελάχιστα μεταξύ τους. Σε μία από τις σπάνιες κουβέντες τους ο Matt ξεκινάει να εξηγεί πως και γιατί κατέληξε στην καμπίνα.

Το White Christmas για πολλούς θεωρείται ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Πραγματικά, πρόκειται για μία ιστορία η οποία αποκαλύπτει τα ανατριχιαστικά μυστικά της μέσα από την ιδιαίτερη αφήγηση της, καθώς ασχολείται με θεματικές όπως αυτές της απομόνωσης, των εσωτερικών συγκρούσεων αλλά και την φρίκη της αιώνιας τιμωρίας.

«Fifteen Million Merits» - Season 1, Episode 2

Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι κάτοικοι της κλειστής κοινωνίας, κερδίζουν πόντους κάνοντας στατικό ποδήλατο. Όσο περισσότερο ποδήλατο κάνεις, τόσο περισσότερους πόντους κατέχεις που σημαίνει ότι είσαι πιο άνετος “οικονομικά”. Όταν ο Bing συναντά την Abi, επιθυμεί να τη βοηθήσει ώστε να κερδίσει αρκετούς πόντους για να συμμετάσχει σε ένα talent show.

Στο κλειστοφοβικό επεισόδιο Fifteen Million Merits, όπου οι πολίτες της κοινωνίας έχουν εμμονή με την φθηνή ψυχαγωγία και τον καταναλωτισμό, παρουσιάζονται οι θυσίες που μπορεί να κάνει κάποιος με απώτερο σκοπό την εφήμερη φήμη και επιτυχία.

Η 6η Σεζόν του Black Mirror θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου αποκλειστικά στο Netflix.