House of the Dragon 2η σεζόν: Μερικά ευχάριστα νέα εν μέσω της απεργίας του WGA

Την ώρα που άλλες παραγωγές έχουν παραλύσει από τις κινητοποιήσεις των σεναριογράφων
05 Μαΐου 2023 11:41
House of the Dragon 2η σεζόν: Μερικά ευχάριστα νέα εν μέσω της απεργίας του WGA

Μερικά ευχάριστα νέα για τους fans του Game of Thrones και όσους αναμένουν τη 2η σεζόν του House of the Dragon έρχονται από το πλατό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, τα γυρίσματα του 2ου κύκλου θα συνεχιστούν κανονικά στη Μ. Βρετανία παρά την μαζική απεργιακή κινητοποίηση των σεναριογράφων του Χόλιγουντ. 

Την ώρα δηλαδή που άλλες παραγωγές είτε παραλύουν είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτές των Cobra Kai και "Yellowjackets", η υπερπαραγωγή του HBO συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της. Σύμφωνα πάλι με πηγές εντός της παραγωγής, που επικαλείται το Variety, το σενάριο της 2ης σεζόν ήταν ολοκληρωμένο και είχε παραδοθεί εδώ και καιρό, για αυτό και τα γυρίσματα δεν επηρεάζονται. 

Για την ιστορία οι κάμερες στο πλατό του Ηouse of the Dragon άρχισαν να γράφουν από τις 11 Απριλίου .Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα αλλά και στην ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς-ναυαρχίδας του HBO. 

Στα πιο πρόσφατα νέα της 2ης σεζόν, έγιναν γνωστές οι νέες προσθήκες του cast για αρκετούς χαρακτήρες που αναμένονταν να εμφανιστούν. 

Μάθαμε επίσης ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα περιλαμβάνει λιγότερα επεισόδια από τα 10 που περιλάμβανε η 1η σεζόν. Επίσης οι συντελεστές του HBO και της σειράς οραματίζονταν εξ αρχής μια ιστορία που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις σεζόν. Λόγω αυτού, ο showrunner Ryan Condal μαζί με τον δημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό, George R.R. Martin, έχουν σχεδιάσει από πριν την 3η σεζόν του House of the Dragon, η οποία μάλιστα έχει πάρει το "πράσινο φως" από το HBO.

Στο cast συμπεριλαμβάνονται οι: Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Πότε αναμένεται η 2η σεζόν του House of the Dragon; 

Το Deadline μεταδίδει ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της μέσα στον Απρίλιο του 2023. Επομένως δύσκολα να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2023 και επιβεβαιωμένα πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει στο HBO το καλοκαίρι του 2024.