Yellowjackets: Σταματά ξαφνικά η παραγωγή της 3ης σεζόν

Η επόμενη σεζόν του Yellowjackets ενδέχεται αν καθυστερήσει λόγω της απεργίας του WGA
03 Μαΐου 2023 22:07
Yellowjackets: Σταματά ξαφνικά η παραγωγή της 3ης σεζόν

Μετά το Cobra Kai του Netflix και την 6η σεζόν του, μια ακόμη δημοφιλής σειρά βάζει ξαφνικά φρένο στην παραγωγή της. Ο λόγος για την 3η σεζόν της σειράς "Yellowjackets" του Showtime, η οποία σταματάει μία μέρα αφότου είχε συναντηθεί η ομάδα σεναριογράφων για να αρχίσουν το γράψιμο του νέου κύκλου. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η showrunner του Yellojackets και συνδημιουργός του, Ashley Lyle, μέσα από το Twitter της. 

Επίσης η παύση ήρθε μόλις μια μέρα μετά το ξεκίνημα των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων του Writer's Guild of America (Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής), το οποίο ζητάει αύξηση των μισθών των σεναριογράφων στην εποχή που η άνθιση του streaming έχει φέρει μισθολογικές ανισορροπίες στον κλάδο. 

Το σίγουρο είναι πως αν δεν βρεθεί λύση, το Χόλιγουντ βρίσκεται σε κρίση παρόμοια αν όχι μεγαλύτερη του 2007 και ολοένα και περισσότερες παραγωγές θα βλέπουμε να παραλύουν στον απόηχο της απεργίας του Σωματείου των σεναριογράφων. Τότε η βιομηχανία θεάματος του Χόλιγουντ παρέλυσε για 100 ημέρες, κοστίζοντας πάνω από $2 δισεκατομμύρια στην τοπική οικονομία της Καλιφόρνια.

Το Yellowjackets ξεκινά το 1996, καθώς μια ομάδα ποδοσφαιριστών λυκείου του Νιου Τζέρσεϊ ταξιδεύει στο Σιάτλ για ένα εθνικό τουρνουά. Ενώ πετούν πάνω από τον Καναδά, το αεροπλάνο τους συντρίβεται πέρα στην άγρια φύση και τα υπόλοιπα επιζήσαντα μέλη της ομάδας παλεύουν για την επιβίωσή τους επί δεκαεννέα μήνες.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell, Sophie Nélisse, Jasmin Savoy Brown, Sophie Thatcher, Sammi Hanratty, Steven Krueger, Warren Kole, Christina Ricci και Juliette Lewis. Στο cast της 2ης σεζόν προστέθηκαν οι Elijah Wood (Lord of the Rings Trilogy), Lauren Ambrose και Simone Kessell στο ρόλο της νεαρής Van και της ενήλικης Lottie Matthews αντίστοιχα.