17 Κλωστές: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο δημιουργός του Έτερος Εγώ συνεχίζει στην συχνότητα της Cosmote TV με σταρ τον Πάνο Βλάχο
02 Μαΐου 2023 18:36
17 Κλωστές: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Η Cosmote TV έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα σειρά σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, με τίτλο "17 Κλωστές", με τον δημιουργό του διάσημου και λατρεμένου "Έτερος Εγώ" να επιστρέφει για να διηγηθεί το πιο ειδεχθές έγκλημα που καταγράφηκε ποτέ στην ελληνική ιστορία. 

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα στα Κύθηρα, τον τόπο όπου συνέβη η τραγική αυτή αληθινή ιστορία 100 χρόνια μετά. Στις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν βλέπουμε τα γυρίσματα διάφορων σκηνών με τους Πάνο Βλάχο, Κώστα Φλωκατούλα και Αθηνά Τσιλύρα να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Η νέα σειρά του Τσαφούλια βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη και αντλεί τα γεγονότα από την αιματηρή ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909, που αποτελεί το αγριότερο έγκλημα που καταγράφηκε ποτέ στα χρονικά της Ελλάδας. Μάλιστα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς θα γίνει στα Κύθηρα.

Πιο συγκεκριμένα θα καταγράψει το χρονικό της μεγαλύτερης μαζικής δολοφονίας που έγινε ποτέ γνωστή στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Αρώνη-Λαγωνάρη. Η πλοκή θα περιστρέφεται γύρω από τον ψυχισμό ενός ανθρώπου που ένιωσε την αδικία και την απόρριψη να τον πνίγουν και οδηγήθηκε στο να διαπράξει το πιο ειδεχθές έγκλημα. Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, που είχε υπογράψει και το σενάριο της επιτυχημένης σειράς του Mega, "Το Νησί", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Μάλιστα η Παπαοικονόμου λέγεται ότι πήρε ειδική άδεια από τον συγγραφέα Δημάκη για να διασκευάσει όπως θέλει την ιστορία του βιβλίου. 

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία των «17 Κλωστών» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: 

Ποιοι παίζουν στις "17 Κλωστές";

Πρωταγωνιστής της σειράς θα είναι ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Πάνος Βλάχος. Μαζί του θα συμμετέχει ένα all-star cast Ελλήνων ηθοποιών με τους: Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστο Βελιάνο, Κωνσταντίνο Γώγουλο, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνο Σειραδάκη, Νικόλα Δροσόπουλο και Τάσο Σωτηράκη.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θράσος Σταθόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Γιάννης Βουλγαράκης, Φώτης Πέτσος, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Ροζής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κώνσταντίνος Τσεντούρος και Άπος Κυπραίος.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COSMOTE (@cosmote_greece)

Πόσα επεισόδια και πότε κάνει πρεμιέρα

Η σειρά 17 Κλωστές θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, άρα αναμένεται στο διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023. 

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται στα Κύθηρα και την Αττική. Οι "17 Κλωστές" είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την Tanweer Productions.