Αυτές είναι οι ελληνικές σειρές που αναζητούν διεθνή καριέρα - Έτερος Εγώ και Σασμός ανάμεσά τους

Οι κορυφαίες δημιουργίες του εγχώριου τηλεοπτικού σκηνικού ψάχνουν διανομή
16 Απριλίου 2023 11:36
Αυτές είναι οι ελληνικές σειρές που αναζητούν διεθνή καριέρα - Έτερος Εγώ και Σασμός ανάμεσά τους

Το ελληνικό σινεμά και οι εγχώριες τηλεοπτικές παραγωγές ανθίζουν τα τελευταία χρόνια χάρη και στην επιστροφή φόρου που φτάνει το 40%, κάνοντας έτσι την Ελλάδα πόλο έλξης για το Χόλιγουντ -και όχι μόνο. 

Πρόσφατα αποδείχθηκε άλλωστε με τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, το Glass Onion: A Knives Out Mystery του Netflix, αλλά και το διεθνές άνοιγμα του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που έγραψε ιστορία. 

Τα πράγματα με λίγα λόγια δείχνουν πολύ θετικά για το μέλλον των ελληνικών σειρών και εκτός συνόρων. Από το ρεπορτάζ του Variety μαθαίνουμε ότι 8 από τις κορυφαίες και δημοφιλέστερες παραγωγές των ελληνικών καναλιών θέλουν να κάνουν διεθνή καριέρα

Για αυτόν τον λόγο θα βρεθούν στην αγορά του MIPTV που θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καννών μεταξύ 17-19 Απριλίου, με σκοπό να βρουν έναν αγοραστή αλλά και διανομή εκτός συνόρων. 

Και μπορεί το Έτερος Εγώ που είναι ανάμεσα σε αυτές τις σειρές, να το φαντάζεστε να προβάλλεται διεθνώς -ήταν η πρώτη ελληνική σειρά άλλωστε που ήθελε το Netflix να αποκτήσει, αλλά μπορείτε να πείτε το ίδιο για τον "Σασμό" του Alpha ή το "Σώσε Με" του ΑΝΤ1; 

Αυτές είναι οι 8 σειρές που θα κάνουν διεθνή καριέρα: 

Καρτ Ποστάλ (Cartes Postales From Greece) - ΕΡΤ

Το Βραχιόλι της Φωτιάς (The Fire Bracelet) - ΕΡΤ

Μια νύχτα του Αυγούστου (One August Night) - ΕΡΤ

Στα 4 (On All Fours) - ANT1

Σώσε με (Save Me) - ANT1 

Σασμός (Sasmos) Alpha

Έτερος Εγώ (The Other Me) - Cosmote TV

42°C - Cosmote TV