The Last of Us 2η Σεζόν: Θα καλύψει όλα τα γεγονότα του Part 2 ή όχι; Οι δημιουργοί απαντούν

Οι Neil Druckmann και Craig Mazin μιλούν για το τι να περιμένει ο κόσμος στη 2η σεζόν
13 Μαρτίου 2023 22:43
The Last of Us 2η Σεζόν: Θα καλύψει όλα τα γεγονότα του Part 2 ή όχι; Οι δημιουργοί απαντούν

Η 1η σεζόν του The Last of Us στο HBO έριξε αυλαία τα ξημερώματα της Δευτέρας (παράλληλα με τα Oscars 2023) και το 9ο και τελευταίο επεισόδιο έκρυβε πολλές συγκινήσεις για τους θεατές -ειδικά για αυτούς που δεν είχαν παίξει το παιχνίδι της Naughty Dog. 

Ήδη όμως οι συντελεστές κοιτούν μπροστά καθώς προετοιμάζονται για τη 2η σεζόν της σειράς The Last of Us, της οποίας τα γεγονότα προφανώς και θα αντλούνται από το The Last of Us Part II. Οι δημιουργοί και co-showrunners του τηλεοπτικού Last of Us, δηλαδή οι Craig Mazin και Neil Druckmann συζήτησαν στο GQ τα όσα σχεδιάζουν για την 2η σεζόν. 

Ανάμεσα στα όσα θέματα συζήτησαν, αποκάλυψαν εάν η 2η σεζόν θα καλύψει ολόκληρο το "Part II" κάτι στο οποίο ο Mazin είπε ξεκάθαρα: "Όχι. Όχι με τη καμία". Ο Druckmann με τη σειρά του πρόσθεσε μια φράση υπονοώντας ότι ήδη έχουν στα σκαριά την 3η σεζόν: "Θα είναι παραπάνω από μία σεζόν". 

Βέβαια, όταν τους ρώτησαν για το πόσες σεζόν σκοπεύουν να απλώσουν την ιστορία του The Last of Us Part II ο Mazin απάντησε ως εξής: "Παρατηρήσατε πολύ σωστά ότι δε θα πούμε πόσες ακριβώς σεζόν θα είναι. Αλλά το ότι σίγουρα θα είναι παραπάνω από μία είναι το σωστό." Η πιο πολύπλοκη και πολύπλευρη ιστορία του sequel του The Last of Us άλλωστε θα πρέπει να μεταφερθεί με τηλεοπτικό τρόπο, όπως ακριβώς έκανε και για την 1η σεζόν με επιτυχημένο τρόπο. 

Το σίγουρο είναι πως έτσι όπως τα λένε οι δημιουργοί της σειράς, η 3η σεζόν του The Last of Us θα πρέπει να θεωρείται πρακτικά δεδομένη, κι ας μην έχουν πει αυτή τη κουβέντα ακόμη.

Αναλυτικά για τα όσα έγιναν στο 9ο επεισόδιο θα βρείτε στο σχετικό άρθρο που συνοψίζει τα γεγονότα

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).