The Last of Us: Τελείωσε η πρώτη σεζόν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «φορτισμένο» φινάλε

Καθώς και την επίσημη ανάλυση από το HBO
13 Μαρτίου 2023 11:42
The Last of Us: Τελείωσε η πρώτη σεζόν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «φορτισμένο» φινάλε

Η πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς The Last of Us έριξε και επίσημα αυλαία. Συγκεκριμένα, το ένατο επεισόδιο έκανε πρεμιέρα πριν μερικές ώρες, ολοκληρώνοντας το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας των Joel και Ellie.

Στο φινάλε είδαμε τους χαρακτήρες να παίρνουν μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις με τεράστιες επιπτώσεις, ενώ δεν έλειψαν και τα συναισθηματικά reunions. Μάλιστα, είδαμε επιτέλους και μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του παιχνιδιού να αποκτά σάρκα και οστά, όταν το δίδυμο συνάντησε την καμηλοπάρδαλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επεισόδιο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η Ashley Johnson, η ηθοποιός που είχε ενσαρκώσει την Ellie στο παιχνίδι, ενώ γίνονται και σημαντικές αποκαλύψεις για διάφορες πτυχές των χαρακτήρων, όπως για παράδειγμα η προέλευση της πληγής του Joel.

Όπως συνηθίζει το HBO, μετά την πρεμιέρα του επεισοδίου, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας άφθονο συνοδευτικό υλικό. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα όσα συνέβησαν στο μεγάλο φινάλε, για το σκεπτικό των δημιουργών όσον αφορά τις αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι και για κάθε άλλη πτυχή του, παρακάτω θα βρείτε το επίσημο βίντεο ανάλυσης ‘Inside the Episode – 9’, καθώς και το ένατο The Last of Us podcast.

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl). 

Για την ιστορία, το The Last of Us κατάφερε να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης για το HBO, πετυχαίνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς μετά το House of the Dragon. Παράλληλα, οι πρώτες κριτικές στο IMDB το κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων σειρών όλων των εποχών.