Γκάφα από το Netflix: “Κατά λάθος“ λέει ότι δημοσίευσε τις οδηγίες κοινής χρήσης κωδικών

Τα μαζεύει ο κολοσσός μετά την κατακραυγή;
04 Φεβρουαρίου 2023 11:15
Γκάφα από το Netflix: “Κατά λάθος“ λέει ότι δημοσίευσε τις οδηγίες κοινής χρήσης κωδικών

Αναδίπλωση του streaming κολοσσού ή μια απλή γκάφα; Το Netflix είχε ανακοινώσει, πριν μερικά 24ωρα μέσα από την επίσημη σελίδα του, πώς θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η κοινή χρήση κωδικών. 

Αναμενόμενο ήταν να ξεσηκωθούν οι συνδρομητές, να υπάρξουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για τον τρόπο που θα θέλει το Netflix μεσοπρόθεσμα να επιβάλλει τους κανόνες του. Μάλιστα, οι αντιδράσεις έφτασαν σε οριακό σημείο όταν ξεθάφτηκε ένα παλιό tweet του Netflix, που αναγνώριζε το φαινόμενο της κοινής χρήσης ενός λογαριασμού -πρακτικά αυτούς που τώρα θεωρεί ως "τζαμπατζίδες". 

Τελικά, αυτή η αποκάλυψη φαίνεται πως έγινε κατά λάθος, αφού το Netflix δημόσια παραδέχτηκε την...γκάφα του, να αποκαλύψει (μάλλον πρόωρα;) τους κανόνες αυτούς. 

Οι οδηγίες, όπως ισχυρίζεται, ανέβηκαν στην υπηρεσία για τις χώρες Χιλή, Περού και Κόστα Ρίκα, όπου εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα της κοινής χρήσης επί πληρωμή, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε χρήστες εκτός του "νοικοκυριού" και χρεώνει κάθε "έξτρα άτομο" με $2.99/μήνα.

Για να επιβεβαιωθεί ο λογαριασμός θα πρέπει ανα 31 μέρες να συνδέεται μια συσκευή στο Wi-Fi του δηλωθέντος "σπιτιού" ή κύριας κατοικίας του ιδιοκτήτη του λογαριασμού και να πρέπει να παρακολουθήσει κάτι στην εφαρμογή του Netflix. 

"Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα χθες, ένα άρθρο στο κέντρο βοήθειας που περιείχε πληροφορίες που μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες. Έκτοτε το έχουμε ανανεώσει", αναφέρει το Netflix στη λιτή του απολογία.

Το Netflix, που μετρά περίπου 230 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, δήλωσε στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων ότι το να μοιράζεται κάποιος χρήστης τον λογαριασμό του "υπονομεύει την επί μακρόν ικανότητα να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix".

Πάνω από 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς, όπως ισχυρίζεται, ενώ σημείωσε ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή της νέας πρακτικής με την "κοινή χρήση με πληρωμή" και σε άλλες χώρες.

Tags: