Netflix: Κράξιμο από τους χρήστες για παλιό tweet - “Αγάπη είναι να μοιράζεσαι τον κωδικό σου“

Έντονες αντιδράσεις από συνδρομητές του Netflix για την απαγόρευση διαμοιρασμού των λογαριασμών
02 Φεβρουαρίου 2023 18:35
Netflix: Κράξιμο από τους χρήστες για παλιό tweet - “Αγάπη είναι να μοιράζεσαι τον κωδικό σου“

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται το Netflix τα τελευταία 24ωρα από τη στιγμή που πήγε να αποκαλύψει το σχέδιό του και πώς θα λειτουργεί από εδώ και πέρα ο διαμοιρασμός των λογαριασμών.

Σκοπός του streaming κολοσσού, μέσα από αυτό το μέτρο, όπως υποστηρίζει είναι να πατάξει τον παράνομο διαμοιρασμό κωδικών και λογαριασμών. 

Τα πυρά των χρηστών και οι σφοδρές αντιδράσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς όχι μόνο καταπατούνται δικαιώματα των συνδρομητών των "οικογενειακών" πακέτων, αλλά ανακαλύφθηκε και ένα παλιό tweet που "καίει" το Netflix

Το επίμαχο tweet προέρχεται από το μακρινό 2017 όταν το Netflix "τιτίβισε" πως "Αγάπη είναι να μοιράζεσαι έναν κωδικό", αναγνωρίζοντας έτσι με χιουμοριστικό τρόπο το γεγονός πως οι χρήστες μοιράζονται τους λογαριασμούς μεταξύ τους. 

Λόγω αυτού του tweet και της επικοινωνιακής "κωλοτούμπας" του, όσον αφορά το διαμοιρασμό κωδικών, το Netflix βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με χιλιάδες χρήστες να το κράζουν στα social media και να το κατηγορούν για υποκρισία

Οι αντιδράσεις των χρηστών και συνδρομητών του Netflix στο Twitter είναι στα όρια του τρολ και της αγανάκτησης όπως θα δείτε παρακάτω. 

Με τη νέα πολιτική που χαράσσει το Netflix θέλει να απαγορεύσει τη χρήση ενός λογαριασμού από άτομα που δεν μένουν στο ίδιο νοικοκυριό με τον κάτοχο του account. Όσοι δεν αποτελούν μέρος του νοικοκυριού, που θα τους εντοπίζει μέσα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν και την IP που εισέρχονται, θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα αντίτιμο. Περισσότερα για το πώς λειτουργεί αυτό θα βρείτε πατώντας εδώ

Ωστόσο θα υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι, με τους προσωρινούς κωδικούς επιβεβαίωσης. Πρακτικά αν κάποια συσκευή χάσει το παράθυρο επιβεβαίωσης των 31 ημερών θα κλειδώνεται και έπειτα θα απαιτείται η λήψη ενός κωδικού επιβεβαίωσης 4 ψηφίων από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού.

Για την ώρα, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κάποιος περιορισμός για το πόσες φορές θα μπορεί να ξεκλειδωθεί κάποια «εκτός» συσκευή σε άλλη τοποθεσία με αυτούς τους προσωρινούς κωδικούς, ούτε και για πόσες μέρες θα επιτρέπει την παρακολούθηση ένας τέτοιος κωδικός.

Το σίγουρο είναι μετά από όλα αυτά πως ακόμη επικρατεί μια σύγχυση που φέρνει χάος στα σχέδια του Netflix και μείνει να δούμε πως θα το διαχειριστεί. 

Tags: