Xiaomi: Ετοιμάζει κινητό-όνειρο για φωτογραφίες άλλου επιπέδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη γεύση από το concept κινητό Xiaomi 12S Ultra σε συνεργασία με τη Leica
03 Νοεμβρίου 2022 22:33
Xiaomi: Ετοιμάζει κινητό-όνειρο για φωτογραφίες άλλου επιπέδου (ΒΙΝΤΕΟ)

H Xiaomi θέλει να θολώσει ακόμη περισσότερο τα όρια μεταξύ smartphone και επαγγελματικής κάμερας με ένα νέο concept κινητό που εντυπωσιάζει, τουλάχιστον εκ πρώτης όψης. 

Ο κινεζικός κολοσσός αποκάλυψε το Xiaomi 12S Ultra Concept σε συνεργασία με τη παγκοσμίου φήμης Leica, το οποίο είναι μια μονταρισμένη εκδοχή του 12S Ultra που κυκλοφόρησε πρόσφατα μόνο στην Κίνα. Σε γενικές γραμμές σχεδιαστικά μοιάζει ίδιο με το πρωτότυπο μόνο που φέρει ένα ειδικό δακτύλιο στη θέση της κάμερας, που είναι ένα module που υποστηρίζει αντάπτορα για φακό και mount για τους M-series φακούς της Leica

Στα εντός της κάμερας συναντάμε έναν θηριώδη αισθητήρα 1 ίντσας, τον Sony IMX989 των 50MP, ο οποίος εξοπλίζει ήδη τα Sony Xperia PRO-I και Sharp Aquos R6. Όταν ο αντάπτορας των φακών αφαιρείται, ο αισθητήρας καλύπτεται από ένα μεγάλο προστατευτικό γυαλί ζαφειριού, που βιδώνει από πάνω. Στην αναλυτική πρώτη παρουσίαση της Xiaomi περιγράφεται τ

Τριγύρω από τον 1 ίντσας αισθητήρα υπάρχει η...κανονική κάμερα του Xiaomi 12S Ultra Concept που είναι ένας ακόμη πανίσχυρος Sony IMX989. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα θηρίο όσον αφορά το mobile photography γενικότερα. 

Από τις λίγες γνωστές πληροφορίες γύρω από αυτό είναι πως κατασκευάστηκαν μόλις 10 τεμάχια και μερικά από αυτά κατέληξαν ως δείγματα στα χέρια μερικών influencers του εξωτερικού για ένα γρήγορο hands-on. Μάλιστα το κόστος της κάθε συσκευής έφτασε τα 300.000 γουάν ή €42.270. 

Φυσικά πρόκειται για ένα κινητό concept επομένως δεν είναι σίγουρο εάν θα καταλήξει να κυκλοφορήσει στα καταστήματα, ωστόσο δείχνει τη διάθεση της Xiaomi να εκμεταλλευτεί τη τεχνογνωσία της Leica. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Xiaomi: