Η NASA είδε τον Ήλιο να χαμογελάει πλατιά! (ΦΩΤΟ)

Το σπάνιο φαινόμενο που φωτογράφησε η NASA σε μια μοναδική φωτογραφία
29 Οκτωβρίου 2022 09:18
Η NASA είδε τον Ήλιο να χαμογελάει πλατιά! (ΦΩΤΟ)

Μια σπάνια φωτογραφία απαθανάτισε η NASA στην επιφάνεια του Ήλιου μας που δεν έχουμε ξαναδεί. Το Solar Dynamics Observatory (Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής) της NASA κατέγραψε τον Ήλιο κυριολεκτικά και μεταφορικά να...χαμογελάει! 

Σε ειδική ανάρτηση που έκανε η NASA από τον λογαριασμό της στο Twitter που είναι αφιερωμένος στη δραστηριότητα του Ηλίου, φαίνονται στο υπεριώδες φως μερικές σκοτεινές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου. Αυτές είναι γνγωστές και ως στεμματικές οπές και πρόκειται για περιοχές όπου ο ηλιακός άνεμος "φυσάει" τόσο γρήγορα που αναβλύζει στο διάστημα. 

Αυτές οι κηλίδες στην προκειμένη σχημάτισαν μια καρικατούρα ενός χαμογελαστού προσώπου, δίνοντας έτσι τη γκριμάτσα ότι ο Ήλιος...γελάει. 

Δείτε τη φωτογραφία του χαμογελαστού Ήλιου: 

Λόγω του Halloween βέβαια πολλοί είναι αυτοί που σύγκριναν τον γελαστό Ήλιο με τις αποκριάτικες κολοκύθες, ωστόσο δε θα έπρεπε να μας ξεγελά η φιλική του εμφάνιση. Οι ειδικοί προειδοποιούνε ότι αυτές οι στεμματικές οπές μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι θα σημειωθεί ηλικιακή καταιγίδα στη Γη και μάλιστα σήμερα. 

Το SDO εκτοξεύτηκε το 2010 και από τότε βρίσκεται στο διάστημα και παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ήλιου. Χρησιμοποιείται για τη μελέτη του διαστημικού καιρού και την παρακολούθηση των εκλάμψεων και των εκρήξεων του άστρου.

Για την ιστορία, το SDO είχε φωτογραφήσει μια παρόμοια φωτογραφία του Ήλιου το 2014 που θύμιζε πράγματι μια αποκριάτικη κολοκύθα. 

Tags: