Εποχή Elon Musk στο Twitter - Με το καλημέρα απέλυσε κορυφαία στελέχη

"Το πουλί απελευθερώθηκε" έγραψε σε νέο του tweet
28 Οκτωβρίου 2022 08:30
Εποχή Elon Musk στο Twitter - Με το καλημέρα απέλυσε κορυφαία στελέχη

Είναι γεγονός και με τη βούλα: Το Twitter πέρασε στα χέρια του Elon Musk εδώ και κάποιες ώρες, ύστερα από ένα πολύκροτο deal, που μέτρησε πολλά επεισόδια, ανατροπές και $44 δισεκατομμύρια δολάρια να το σφραγίζουν εν τέλει. 

Τις προθέσεις του για να γυρίσει σελίδα τις είχε κάνει γνωστές με το ποδαρικό του ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX, όταν έφτασε με ένα νεροχύτη στα κεντρικά γραφεία λέγοντας την ατάκα "χωνέψτε το!"

Η πρώτη του κίνηση όμως ως νέος ιδιοκτήτης του Twitter ήταν να απολύσει μερικά από τα πιο κορυφαία στελέχη του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με διάφορες πηγές ο Musk απομάκρυνε τον CEO, Parag Agrawal, τον CFO Ned Segal, και την κορυφαία νομική σύμβουλο της εταιρίας, Vijaya Gadde. Οι απολύσεις αυτές έγιναν κυριολεκτικά μερικές ώρες πριν λήξει η προθεσμία που είχε θέσει ο δικαστής από το Delaware με σκοπό να αναγκάσει τον Musk να κλείσει τη συμφωνία, ειδάλλως η υπόθεση θα πήγαινε σε δίκη. 

Παχυλές ωστόσο θα είναι οι αποζημιώσεις των στελεχών, όπως αποκαλύπτεται, με τον πρώην CEO να λαμβάνει το ποσό των $42 εκατομμυρίων, τον Ned Segal να λαμβάνει $25.4 εκατομμύρια και η Gadde το ποσό των $12.5 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η δήλωση Musk μόλις το Twitter έγινε δικό του

Αμέσως μόλις επισημοποιήθηκε από διάφορα μέσα του εξωτερικού ότι ο Elon Musk είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ως "Chif Twit" πλέον όπως γράφει και το bio του έκανε μια ανάρτηση γεμάτη νόημα γράφοντας "Το πουλί απελευθερώθηκε.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι αυτές οι μεγάλες καρατομήσεις στελεχών ήταν αναμενόμενες και από τις πρώτες μεγάλες αλλαγές που σκόπευε να κάνει ο Musk άπαξ γινόταν ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter. Πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως μετά την απόλυση του Agrawal, ο Elon Musk θα αναλάβει το ρόλο του CEO στην εταιρία για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. 

Τους ισχυρισμούς και τα δημοσιεύματα πως θα απέλυε σχεδόν όλους τους εργαζομένους του Twitter -περίπου το 75%- αντέκρουσε ο Musk, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους εργαζομένους, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. 

Σε ένα tweet του Walter Isaacson, το νέο αφεντικό του Twitter φαίνεται να πίνει καφέ και να συζητάει με τους υπαλλήλους του, στην καφετέρια των κεντρικών γραφείων.