Ο Joe Rogan πήρε τώρα συνέντευξη από τον μακαρίτη Steve Jobs, χάρη στην AI - Ακούστε τη

Εντυπωσιακή πιστότητα με δύο ψεύτικους ανθρώπους να συνομιλούν
16 Οκτωβρίου 2022 09:57
Ο Joe Rogan πήρε τώρα συνέντευξη από τον μακαρίτη Steve Jobs, χάρη στην AI - Ακούστε τη

Η τεχνητή νοημοσύνη (A.I.) έχει πραγματοποιήσει πού σημαντικά άλματα τα τελευταία 2-3 χρόνια και έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να ανασταίνει ανθρώπους είτε με βίντεο μορφή είτε σε ακουστική μορφή. 

Ο κλάδος της κλωνοποίησης φωνής μέσω AI γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένος αφού τον ακούσαμε και στη σειρά "Obi-Wan Kenobi" του Disney Plus, για χάρη της φωνής του Darth Vader. Τώρα η δύναμη της AI εντυπωσιάζει και τρομάζει με τις δυνατότητές της καθώς έφερε ενώπιος ενωπίω τον Joe Rogan, παρουσιαστή του podcast "The Joe Rogan Experience", με τον Steve Jobs

Ναι, τον μακαρίτη Steve Jobs και συνιδρυτή της Apple που έφυγε από τη ζωή το 2011. Χάρη στην AI, λοιπόν, ο Rogan πήρε συνέντευξη από τον Jobs σε ένα 20λεπτο podcast που έχει γίνει viral. 

Υπεύθυνη για αυτή τη δημιουργία είναι η Play.ht μια εταιρία σύνθεσης και κλωνοποίησης φωνής με έδρα στο Ντουμπάι, η οποία ξεκίνησε μια υποτιθέμενη σειρά podcast με τίτλο "Podcast.ai". Πρόκειται για μια εβδομαδιαία σειρά podcast με νέους ψεύτικους/ρομποτικούς/αλγοριθμικούς καλεσμένους και για το ντεμπούτο της διάλεξε τον μακαρίτη ιδρυτή της Apple. Η εταιρία είχε να πει τα εξής για την επιλογή της: 

Θέλαμε να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού στην τρέχουσα κατάσταση της συνθετικής ομιλίας, θέλαμε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που μπορεί να εμπνεύσει άλλους να κάνουν το ίδιο, και δεν υπάρχει κανείς που να ενέπνευσε και να επηρέασε τον κόσμο της τεχνολογίας περισσότερο από τον Steve Jobs, γι' αυτό και στο πρώτο επεισόδιο επαναφέραμε τη φωνή του στη ζωή.

Όπως αναφέρει η περιγραφή τα επεισόδια γίνονται render με τη χρήση των υπερ-ρεαλιστικών τεχνητών φωνών της Play.ht: 

Τα επεισόδια αποδίδονται χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικά ρεαλιστικές φωνές του play.ht, και τα κείμενα δημιουργούνται με λεπτομερώς διαμορφωμένα γλωσσικά μοντέλα. Για παράδειγμα, το επεισόδιο του Steve Jobs εκπαιδεύτηκε με βάση τη βιογραφία του και όλες τις ηχογραφήσεις του που μπορέσαμε να βρούμε στο διαδίκτυο, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να τον ζωντανέψει με ακρίβεια.

Στο 20λεπτο podcast οι φωνές έχουν μια ελαφριά ρομποτική χροιά και οι ατέλειες είναι προφανείς για έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα υπάρχουν διακυμάνσεις στον ρυθμό με τον οποίο συζητούν μεταξύ τους και ίσως άλλες φορές να μην έχουν τον κατάλληλο τονισμό στη φωνή. Ωστόσο, παρά τα ελαττώματα, το ότι όλη αυτή η συζήτηση λαμβάνει χώρα μεταξύ δύο ψεύτικων ατόμων και μπορεί να καταφέρει να πείσει κόσμο με την αληθοφάνειά της, είναι άκρως εντυπωσιακό. 

Ακούστε το A.I. podcast μεταξύ Joe Rogan και Steve Jobs εδώ: 

 

Το που βρίσκεται τώρα η ΑΙ δημιουργεί θαυμασμό, εντυπωσιασμό αλλά και ανησυχία για το μέλλον και τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει σε κάθε κλάδο που θα επεκταθεί.