Windows 11: Συμβουλές από την ίδια την Microsoft για καλύτερες επιδόσεις!

Ειδικότερα όσον αφορά το gaming
08 Οκτωβρίου 2022 18:48
Windows 11: Συμβουλές από την ίδια την Microsoft για καλύτερες επιδόσεις!

Μέσα από την support σελίδα της, η Microsoft ανάρτησε έναν επίσημο οδηγό για τους χρήστες που θέλουν και την τελευταία «σταγόνα» απόδοσης που είναι σε θέση να προσφέρει ο υπολογιστής τους. Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος οδηγός αφορά το gaming, με δύο συμβουλές για καλύτερα framerates και λιγότερα κολλήματα.

Συγκεκριμένα, η Microsoft προτείνει την απενεργοποίηση δύο χαρακτηριστικών του νέου της λειτουργικού συστήματος που ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να έχουν κάποια επίπτωση στις gaming επιδόσεις. Η ανάρτηση της εταιρίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Microsoft χρησιμοποιεί virtualization στα Windows 11 για σενάρια που περιλαμβάνουν την ακεραιότητα κώδικα που προστατεύεται από Hypervisor (HVCI), κάτι που ονομάζεται επίσης Memory Integrity, καθώς και για την πλατφόρμα εικονικών μηχανών (VMP).

Η VMP παρέχει βασικές υπηρεσίες εικονικής μηχανής για τα Windows. Από την άλλη, το Memory Integrity αποτρέπει επιτιθέμενους από το να εισάγουν το δικό τους κακόβουλο κώδικα και συμβάλλει στη διασφάλιση ότι όλοι οι drivers που φορτώνονται στο λειτουργικό σύστημα είναι υπογεγραμμένοι και αξιόπιστοι. Το Memory Integrity είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή σε όλες τις νέες Windows 11 συσκευές.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των συνεχών δοκιμών και έπειτα από feedback από τους χρήστες, η Microsoft διαπίστωσε ότι σε ορισμένα σενάρια και σε ορισμένα gaming σύστημα, ενδέχεται να υπάρχει αντίκτυπος στην απόδοση όταν τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ενεργοποιημένα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι γενικά δεν προτείνεται η απενεργοποίηση χαρακτηριστικών ασφαλείας, ωστόσο για τους χρήστες που θέλουν το boost στην απόδοση, η ανάρτηση της Microsoft περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες.

Πως να απενεργοποιήσετε το Memory Integrity στα Windows 11:

Πως να απενεργοποιήσετε το Virtual Machine Platform (VMP) στα Windows 11:

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναλυτικά benchmarks που να δείχνουν τη διαφορά πριν και μετά την απενεργοποίηση των εν λόγω λειτουργιών, ωστόσο το Tom’s Hardware επισημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχει αύξηση απόδοσης της τάξεως του 5 με 10%.