ΦΗΜΗ: Όλα τα iPhone 15 θα έχουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό του iPhone 14 Pro

Το οποίο ήρθε για να μείνει
19 Σεπτεμβρίου 2022 08:48
ΦΗΜΗ: Όλα τα iPhone 15 θα έχουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό του iPhone 14 Pro

Μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες για τα επερχόμενα iPhone 15 της Apple. Ναι, καλά διαβάστε. Μπορεί η γκάμα των iPhone 14 να μην έχει καταφθάσει καλά-καλά στην αγορά, αλλά ήδη ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας πληροφορίες για τον κεντρικό επεξεργαστή των μοντέλων επομένης γενιάς του 2023, τα οποία τώρα ακούγεται πως θα έχουν όλα ίσως το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του iPhone 14 Pro.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ένα tweet του αναλυτή Ross Young που εντόπισε το MacRumors, όλα τα iPhone 15 αναμένεται να αφήσουν στο παρελθόν το γνωστό “notch” και να ιοθετήσουν την εγκοπή εντός της οθόνης. Πρακτικά, το Dynamic Island, η διαδραστική περιοχή στο πάνω μέρος των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ήρθε για να μείνει. Έτσι, και τα απλά iPhone 15 θα το χρησιμοποιούν για να κρύψουν αποτελεσματικά τους αισθητήρες του Face ID και την selfie κάμερα, εκμεταλλευόμενα και όλες τις software δυνατότητες που ετοίμασε η Apple και έχουν να κάνουν με την προβολή ειδοποιήσεων και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναλυτής τόνισε ότι η Apple θα κρατήσει την ProMotion 120Hz οθόνη αποκλειστική στα Pro μοντέλα και του χρόνου, μιας και ακόμα τα κόστη είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν την προσθήκη του χαρακτηριστικού στα πιο προσιτά iPhone. Ωστόσο, σημείωσε πως είναι πιο πιθανό το 2024, στα iPhone 16 δηλαδή, να έχουμε ProMotion οθόνη σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα.

Για την ιστορία, η Apple έχει κάνει ήδη διαθέσιμα πολλά APIs για το Dynamic Island, επιτρέποντας στους iOS προγραμματιστές να το εκμεταλλευτούν και να ετοιμάσουν νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Ήδη έχουμε δει λοιπόν παιχνίδια, μέχρι και…κατοικίδια που ζουν στο ‘νησί’ του iPhone 14 Pro. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

Tags: